Πλήθος τουρκικών αλιευτικών στο Θρακικό Πέλαγος υπό το βλέμμα των ελληνικών Αρχών

Το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθούν στενά εδώ και 2 μέρες την κίνηση περίπου 120 τουρκικών αλιευτικών, τα οποία αφού συγκεντρώθηκαν στα Δαρδανέλια βρέθηκαν σε διεθνή ύδατα στο βόρειο Αιγαίο

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό την κίνηση 120 τουρκικών αλιευτικών σκαφών, τα οποία αφού συγκεντρώθηκαν στα Δαρδανέλια, βρέθηκαν σε διεθνή ύδατα στο βόρειο Αιγαίο και αρχικά είχαν δηλώσει πως έχουν κατεύθυνση προς το Λιβυκό Πέλαγος, όπως μετέδωσε το ethnos.gr.

Ο χάρτης του marinetraffic.com επιβεβαιώνει αυτήν την κίνηση, «φανερώνοντας» πλήθος τουρκικών αλιευτικών να πλέουν στο Θρακικό Πέλαγος το βράδυ της Κυριακής 19 Ιουλίου 2020.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές παρακολουθούν στενά την κατάσταση, καθώς υπάρχει και το προηγούμενο των τουρκικών αλιευτικών τα οποία βρήκαν καταφύγιο σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη Μύκονο, επικαλούμενα σφοδρούς ανέμους. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το capital.gr, επικαλούμενο πηγές του υπουργείο Ναυτιλίας, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μεγάλος αριθμός τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο, καθώς τουρκικός νόμος απαγορεύει την αλίευση στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν τις κινήσεις τους, καθώς ενδέχεται να πρόκειται για μια κίνηση της Άγκυρας, προκειμένου να εξετάσει την ταχύτητα αντίδρασης της Αθήνας.