Κωστής Σιμιτσής: Διακομματική Επιτροπή για όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και όχι μόνον για τη Θράκη

Επιστολή του επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε δράση» προς τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ - Ζητά να ασκηθούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε η Ανατολική Μακεδονία να συμπεριληφθεί στην Επιτροπή Τασούλα

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έστειλε ο Κωστής Σιμιτσής, ως επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση», με την προτροπή να αναλάβουν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες προκειμένου η διακομματική επιτροπή που συστάθηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να ασχοληθεί με όλη την Περιφέρεια και όχι μονάχα για το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης.

«Τα προβλήματα είναι κοινά και η προσπάθεια για την επίλυσή τους πρέπει να ενώνει και όχι να διαιρεί», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Σιμιτσής, στην επιστολή που συνυπογράφουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής Σιμιτσή-«Περιφέρεια σε δράση».

Σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη

«Αγαπητέ Περιφερειάρχη,
Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής και ύστερα από πρόταση βουλευτών της Θράκης συγκροτήθηκε ειδική διακομματική επιτροπή που θα εξετάσει τα προβλήματα της Θράκης και θα προτείνει τρόπους για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου γεωγραφικού διαμερίσματος της πατρίδας μας.

Παρά τους ευγενείς στόχους της πρωτοβουλίας, αυτή θα μείνει λειψή και χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθόσον διαιρεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα προβλήματα είναι κοινά και οι λύσεις τους δεν γίνεται να απομονωθούν γεωγραφικά, θα είναι δε ανεφάρμοστες και αλυσιτελείς όποιες προσπάθειες διαχωρίζουν τις περιοχές και τους κατοίκους αντί να ενώνουν διαμορφώνοντας κοινή περιφερειακή συνείδηση.

Θεωρούμε πως δεν υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης που να μη χαρακτηρίζουν εξίσου ή να μην επηρεάζουν άμεσα και την Ανατολική Μακεδονία (ενδεικτικά: συνοριακότητα, δημογραφική γήρανση, αποβιομηχάνιση, απόσταση από αγορές). Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως η Ανατολική Μακεδονία επιβαρύνθηκε σε μεγάλο βαθμό από το προσφυγικό/μεταναστευτικό και από τον Covid-19, συνεπώς οι ισορροπίες που είχαν επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλο κόπο έχουν ήδη ανατραπεί.

Από την πλευρά της διοίκησης της Περιφέρειάς μας πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε το έργο της Διακομματικής Επιτροπής να αφορά όλη την Περιφέρεια και όχι μονάχα ένα γεωγραφικό της διαμέρισμα που έχει βέβαια τη δική του ιστορία, δεν αποτελεί όμως ξεχωριστή διοικητική, νομική και οικονομική οντότητα.

Ως παράταξη θα αποστείλουμε επιστολή με ανάλογο περιεχόμενο στον Πρόεδρο της Βουλής και στα πολιτικά κόμματα, καθώς και στους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Με εκτίμηση

  1. Κωνσταντίνος Σιμιτσής, Επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση», Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης.
  2. Γεώργιος Ζιμπίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης.
  3. Αρχέλαος Γρανάς, Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας, Πρόεδρος της «Εργοανάπτυξη ΑΜΘ ΑΕ».
  4. Δημήτριος Δόντσος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης.
  5. Ιωάννης Ζαμπουνίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου.