ΚΙΝΑΛ Καβάλας: Γιατί «κλείνουν» στις 12 τα μαγαζιά μας και της Αττικής όχι;

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος καλεί τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν θέση για το «αμφιλεγόμενο μέτρο» της Κυβέρνησης

Να αιτιολογήσει επαρκώς την απόφασή της να «κλείνει» τα μεσάνυχτα τα καταστήματα εστίασης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ειδάλλως να την αποσύρει καλεί την Κυβέρνηση η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής.

Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή καλεί και τους βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας να πάρουν άμεσα θέση για το ζήτημα, καθώς η «σιωπή και η απουσία» τους είναι, εν τέλει, ζημιογόνα για τους πολίτες της εκλογικής τους περιφέρειας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΙΝΑΛ.

«Η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης αναφορικά με την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην ΠΕ Καβάλας πρέπει να αιτιολογηθεί επαρκώς, ειδάλλως οφείλουν να την αποσύρουν και σε κάθε περίπτωση να θεσπίσουν μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των επιχειρηματιών και των εργαζομένων που πλήττονται για ακόμη μια φορά.

Για ποιον λόγο έλαβε η Κυβέρνηση μια τέτοια απόφαση, από την στιγμή που σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην ΠΕ Καβάλας είναι σταθερός και σχετικά χαμηλός;

Για ποιον λόγο θεωρεί η Κυβέρνηση πως η επιδημιολογική κατάσταση στην ΠΕ Καβάλας είναι χειρότερη από την αντίστοιχη στην ΠΕ Αττικής, όπου κανένα αντίστοιχο μέτρο δεν έχει ληφθεί;

Το αμφιλεγόμενο μέτρο της Κυβέρνησης θα έχει ως αποτέλεσμα αφενός τη χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των επιχειρηματιών και αφετέρου την πρόκληση συγχρωτισμού των νέων στα πάρκα και στις πλατείες, δηλαδή σε χώρους όπου δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος τήρησης των αποστάσεων.

Κυρίως όμως, έχει ως αποτέλεσμα τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντί της, καθώς για μια ακόμη φορά, μετά από τις εσφαλμένες αποφάσεις για τον Τουρισμό, «αποφασίζει και διατάζει» χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους φορείς που πλήττονται, χωρίς την λήψη αντισταθμιστικών μέτρων ελάφρυνσής τους και χωρίς καμία αιτιολογία.

Οι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οφείλουν να αντιληφθούν πως ο τίτλος που φέρουν έχει και σοβαρότατες υποχρεώσεις.

Η σιωπή τους και η απουσία τους από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων μπορεί να είναι δηλωτική των δυνατοτήτων τους αλλά είναι και ζημιογόνα για τους πολίτες της Καβάλας».