Μακάριος Λαζαρίδης: Οι συμφωνίες με Αίγυπτο και Ιταλία, απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και τους δημοσιογράφους Αλεξία Τασούλη και Σπύρο Δημητρέλη

«Οι συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας προφανώς δεν βοηθούν στην προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Ακόμα και σε περιόδους υψηλής έντασης, θα πρέπει οι δίαυλοι επικοινωνίας να είναι ανοιχτοί, ωστόσο όσο η Άγκυρα  συνεχίζει να προκαλεί στον Έβρο, στο Αιγαίο, με την Αγιά Σοφία και σήμερα με την ιστορική Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» και τους δημοσιογράφους Αλέξη Τασούλη και Σπύρο Δημητρέλη.

Η Τουρκία, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «δεν μπορεί να συνεχίσει να το … παίζει σερίφης στην περιοχή και αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον και στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις του Γάλλου Προέδρου κ. Μακρόν και της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Μέρκελ μετά τη χθεσινή τους συνάντηση. Από την πλευρά μας, υπογράψαμε συμφωνίες για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο και την Ιταλία που θα κυρωθούν από τη Βουλή την προσεχή Τετάρτη και αποτελούν έμπρακτη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Και αυτή η μεγάλη επιτυχία πιστώνεται στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ενισχύει τις διεθνείς συμμαχίες και αποδεικνύει διαρκώς πως έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την εθνική άμυνα και την εξωτερική πολιτική».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε αυτή η πρωτόγνωρη παγκόσμια κρίση, την αντιμετώπισε  -κατά γενική ομολογία – με απόλυτη επιτυχία. Στην προσπάθειά μας αυτή, η οικονομία δεν θα μπορούσε να παραμείνει περαιτέρω σε ένα lock down, όπως κάναμε τον Μάρτιο. Έτσι, από τις αρχές Μαΐου ανοίξαμε τη χώρα, χωρίς πάντως – όπως διαμήνυσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός – να επιστρέφουμε στην προτεραία κατάσταση, αλλά σε μια σχετική κανονικότητα. Είναι μια δύσκολη εξίσωση αυτή που έχουμε να επιλύσουμε, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας όσο και την οικονομία. Με προσοχή και τις κατάλληλες κινήσεις, Κυβέρνηση και πολίτες, όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε και πάλι».