Μακάριος Λαζαρίδης: Καβάλα και Δράμα να περιλαμβάνονται στο πόρισμα της Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης

«Δεν μπορεί να συζητάμε μόνον για τη Θράκη, όταν μιλάμε για μια ενιαία Περιφέρεια» τόνισε ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία-Αναλυτικά η τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Την ανάγκη η Καβάλα, όπως και η Δράμα, να περιλαμβάνονται στο τελικό πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης υπογράμμισε ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης, με παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020.

«Δεν μπορεί να συζητάμε μόνον για τη Θράκη, όταν μιλάμε για μια ενιαία Περιφέρεια», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης και συνέχισε: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια, από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80, δόθηκε η δυνατότητα και μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές, για την ανάπτυξη της Θράκης. Η πραγματικότητα, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, είναι ότι στην ουσία η Θράκη δεν αναπτύχθηκε όπως θα θέλαμε, και την ίδια στιγμή τα κίνητρα τα οποία δόθηκαν για τη Θράκη, δημιούργησαν πολύ μεγάλα προβλήματα στην Καβάλα και τη Δράμα. Θεωρώ ότι επιβάλλεται στο τελικό πόρισμα η Καβάλα και η Δράμα να περιλαμβάνονται στα αναπτυξιακά κίνητρα που θα αποφασιστούν από την Επιτροπή».

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή τα Επιμελητήρια Καβάλας και Δράμας περιλαμβάνονται στη λίστα με τους κατ’ αρχήν προτεινόμενους φορείς για συζήτηση, ενώ μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, όπως έκανε γνωστό, θα αποστείλει σε όλα τα μέλη της Επιτροπής το αναπτυξιακό σχέδιο «Καβάλα 2020-2050» το οποίο παρουσίασε προεκλογικά στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, μια μελέτη με το Χαροκόπειο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, το Επιμελητήριο Καβάλας και ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.