Έβρος: Ψυχολογικός πόλεμος από την Τουρκία με πολεμικά εμβατήρια, πυροτεχνήματα και… χορούς

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι Τούρκοι εκτοξεύουν πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και καπνογόνα, ενώ φορτηγάκια με ηλεκτρονικό εξοπλισμό για παρεμβολές στις επικοινωνίες ασυρμάτων και κινητών τηλεφώνων κινούνται κατά μήκος του ποταμού

Πολεμικά εμβατήρια, πυροτεχνήματα και χορούς επιστρατεύουν οι Τούρκοι στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο, σε μια επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου απέναντι στις ελληνικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πηγές του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και το υπουργείο Άμυνας, σημειώνουν πως το τελευταίο διάστημα, από την απέναντι πλευρά των συνόρων έχουν στηθεί μεγάφωνα τα οποία εκπέμπουν σε υψηλή ένταση πολεμικά εμβατήρια, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άλλες φορές οι Τούρκοι εκτοξεύουν πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και καπνογόνα.

Οι ίδιες πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν πως αποκορύφωμα αυτού του ψυχολογικού πολέμου στον Έβρο ήταν το πανηγύρι το οποίο στήθηκε ακριβώς απέναντι από τις Καστανιές Έβρου, με αφορμή τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Όλα αυτά, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο.

Ύποπτες κινήσεις κατά μήκος του Έβρου

Εκείνο που ανησυχεί τις Αρχές περισσότερο ωστόσο, είναι πως το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται ύποπτες κινήσεις αυτοκινήτων κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Έβρου.

Συγκεκριμένα, κλειστού τύπου φορτηγάκια δραστηριοποιούνται στα σύνορα με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με τον οποίο μπορούν να αποκόπτουν και να παρεμβάλλονται στις επικοινωνίες ασυρμάτων και κινητών τηλεφώνων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, περίπου 150 με 200 μετανάστες οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει στα σύνορα, κατευθυνόμενοι από την Τουρκία και συγκεκριμένα από Τούρκους στρατιώτες, προκαλούν τις ελληνικές δυνάμεις με χορούς, τραγούδια και πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

*Φωτογραφία αρχείου