Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο δεύτερος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Τοψίδη

«Νιώθω ένα τεράστιο χρέος στους συμπολίτες που με εμπιστεύτηκαν»: Ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης με την Περιφερειακή Σύνθεση Τζιχάν Ιμάμογλου παραθέτει τα κίνητρα τα οποία τον οδήγησαν στην παραίτησή του από την παράταξη - Το σχόλιο Τοψίδη

Ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης με την παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «Περιφερειακή Σύνθεση», Τζιχάν Ιμάμογλου προέβη σε δήλωση ανεξαρτητοποίησης, παραθέτοντας τα κίνητρα τα οποία τον οδήγησαν στην εν λόγω απόφαση.

Ο δεύτερος σε ψήφους με την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη (έλαβε 2.864 ψήφους), «χρεώνει» στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του οργάνου «χρονοβόρες αψιμαχίες που ακυρώνουν καλόπιστες προσπάθειες δημιουργικής και αποτελεσματικής επίτευξης κοινών στόχων», τακτική που όπως επισημαίνει, «χωρίς ουσιαστική προσφορά στον τόπο, παραμέρισε την επιτακτικότητα της συνεργασίας που απαιτούν οι καιροί, γι’ αυτό και διαχωρίζω τη θέση μου από την παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίησή μου».

Η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Τζιχάν Ιμάμογλου

Βρισκόμαστε σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τον τόπο μας, πολεμώντας την πανδημία και την οικονομική κρίση και δη στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Με την ολοκλήρωση ενός χρόνου στην ενεργή αντιπολίτευση διαπιστώνω ότι οι παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως προβαίνουν και δυστυχώς αναλώνονται σε χρονοβόρες αψιμαχίες, που ακυρώνουν καλόπιστες προσπάθειες δημιουργικής και αποτελεσματικής επίτευξης κοινών στόχων. Χωρίς ιδιαίτερη προοπτική, αλλά και ουσιαστική προσφορά για τον τόπο μας, παραμερίστηκε η επιτακτικότητα της συνεργασίας που απαιτούν οι καιροί.

Νοιώθοντας ένα τεράστιο χρέος στους συμπολίτες που με εμπιστεύτηκαν, οι οποίοι δικαίως περιμένουν κάθε δυνατή προσπάθειά μου εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να προχωρήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά και να αρθρώσουμε άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις για το καλό των πολιτών μας, διαχωρίζω τη θέση μου από την παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίησή μου.

Το σχόλιο Τοψίδη για την ανεξαρτητοποίηση Ιμάμογλου

Οκύριος Τζιχάν Ιμάμογλου επέλεξε μία προσωπική πορεία, η οποία ευχόμαστε να μην είναι αποτέλεσμα ανταλλαγμάτων (αν και διατηρούμε επιφυλάξεις). Η φερόμενη ως «αιτία» για την ανεξαρτητοποίησή του είναι ο τρόπος άσκησης αντιπολίτευσης, στην οποία ως και σήμερα (!) δήλωνε με κάθε τρόπο την συμφωνία και την συναίνεσή του, στα πλαίσια της παράταξής μας!

Στην πολιτική σκοπός είναι ο άνθρωπος και η εξυπηρέτηση των αναγκών του κι όχι οι προσωπικές πορείες ή οι μεταγραφές. Αυτές δεν επιλύουν προβλήματα αλλά αντίθετα δημιουργούν παραπολιτικά, χαρακτηρίζουν και ευτελίζουν πρόσωπα.

Η παράταξή μας συνεχίζει την προσπάθειά της με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, των νέων, των εργαζομένων, των επιχειρηματιών αλλά και των ανέργων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αποδοκιμάζοντας έμπρακτα αυτές τις πρακτικές.

*Φωτογραφία: evros-news.gr