Περιοδεία Μακάριου Λαζαρίδη σε χωριά της Καβάλας

Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ επισκέφθηκε τη Νέα Καρυά, το Αγίασμα, την Κεραμωτή, το Διπόταμο, το Ποντολίβαδο, την Πετροπηγή, την Πέρνη και τη Γραβούνα

Σε συνέχεια των περιοδειών του στο νομό και της διαρκούς επαφής του με τους πολίτες, ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας . Μακάριος Λαζαρίδης επισκέφθηκε τη Νέα Καρυά, το Αγίασμα, την Κεραμωτή, το Διπόταμο, το Ποντολίβαδο, την Πετροπηγή, την Πέρνη και τη Γραβούνα.

Κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την πανδημία, ο κ. Λαζαρίδης συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των περιοχών τους, ενώ τους περιέγραψε τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε όλα τα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας.

Μεταξύ άλλων, ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών και τα νέα δεδομένα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Πολιτεία με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών που αντιμετώπιζε εξαιτίας του κορωνοϊού,  καθώς και για την ενίσχυση της ρευστότητας της, λόγω της μείωσης των εσόδων από τα περιοριστικά μέτρα.

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης έκανε γνωστές τις κυβερνητικές δράσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας με καταβολή από το κράτος ειδικού βοηθήματος στους εργαζόμενους, το πρόγραμμα «Συν – Εργασία» που καλύπτει σημαντικό μέρος των απωλειών του εργαζόμενου για τις μέρες που δεν εργάζεται και το πρόγραμμα για τη δημιουργία 100.000 επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, με επιδότηση για 6 μήνες του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων.