Μακάριος Λαζαρίδης: Απλώνουμε δίχτυ ασφαλείας σε νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel»

«Από τον περασμένο Μάρτιο βιώνουμε μία πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική κρίση. Η Κυβέρνηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα -και αυτό της πιστώνεται από την πολύ μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού- βάζοντας πάνω απ’ όλα την δημόσια υγεία και τις ανθρώπινες ζωές, αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία την πανδημία. Πάρα πολύ γρήγορα, από την πρώτη στιγμή, ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ διαχειρίστηκε ορθά τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» και τους δημοσιογράφους Γ. Σιαδήμα και Αλ. Κλώσσα.

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε την «διαρκή πολεμική ετοιμότητα» καιτα «γρήγορα αντανακλαστικά» της Κυβέρνησης, καθώς και την εξασφάλιση των απαραίτητων «πυρομαχικών», τα οποία «έγκαιρα ρίχνουμε στη μάχη. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δημοσιονομικά μέτρα στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, κατά μέσο όρο, ανέρχονται στο 4% του ΑΕΠ για το 2020, ενώ στην Ελλάδα, αυτά τα μέτρα έχουν ήδη ξεπεράσει το 6% του Α.Ε.Π. Το συνολικό πακέτο μέτρων, μαζί με τα 3,3, δισεκατομμύρια ευρώ που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, θα φτάσει τα 27,3 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα οποία απλώνουμε ένα ευρύ δίχτυ ασφαλείας και προστασίας σε νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας άφησε 557 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σήμερα αυτές είναι 1.048 και μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουμε στις 1.200, όσος είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Επίσης, έχουμε προσλάβει 7.000 ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό, 4.000 νοσηλευτές μονιμοποιούνται, 4.000 επαγγελματίες υγείας μέσω του ΟΑΕΔ ανανέωσαν τη σύμβασή τους, 616 μόνιμοι γιατροί έχουν προσληφθεί μέσα στο 2020 και θα προσλάβουμε άλλους 1.500 μέχρι το τέλος του χρόνου, εκ των οποίων οι 300 θα είναι εντατικολόγοι. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανεξάρτητα από το τι λέει η αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας, έχει αντέξει. Αρκεί μία σύγκριση με το τι συμβαίνει  σε άλλες χώρες στο εξωτερικό, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Είμαστε από τους κερδισμένους κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, θα είμαστε και τώρα».

Για το θόρυβο που προέκυψε με το θέμα της τηλεκπαίδευσης, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα στο datacenter της Cisco ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή προφανώς δεν το γνώριζε, πήγε να το εκμεταλλευτεί αντιπολιτευτικά. Και αυτό δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση τα θέματα».

Ερωτηθείς για την ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «σπάζοντας» την καραντίνα,  απάντησε: «Ο κ. Πολάκης δεν με εξέπληξε, με εξέπληξε η κάλυψη την οποία του παρείχε ο κ. Τσίπρας, με αστείες μάλιστα δικαιολογίες. Αισθάνομαι πολλές φορές ότι πίσω από το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας και ο κ. Πολάκης λέει αυτά που θεσμικά ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα πει».