Μακάριος Λαζαρίδης: Ο «ιός» της ανευθυνότητας είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ

Τηλεοπτικές δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την Κυβέρνηση

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η Κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό σε όλα τα επίπεδα, ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση. Ήταν κάτι που δεν γνώριζε κανείς, ούτε καν οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι».

Αυτό σημείωσε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ και τους δημοσιογράφους Ακ. Παυλόπουλο και Ντ. Κουτροκόη.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπως τόνισε, «είναι σφοδρότερο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, παρόλο που το σύστημα υγείας πιέζεται και είναι στα δύσκολά του, δεν έχει καταρρεύσει. Και δεν έχει καταρρεύσει ακριβώς γιατί η Κυβέρνηση έπραξε όλα αυτά τα οποία έπρεπε τόσο με τις προσλήψεις προσωπικού όσο και με τον διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ».

Ο κ. Λαζαρίδης εκτίμησε ότι «αυτή είναι η μάχη της γενιάς μας», επισήμανε τη δυσκολία της ισορροπίας ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και την οικονομία, ενώ μίλησε για «ατομική και  συλλογική ευθύνη, χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν και βεβαίως και ευθύνη της Κυβέρνησης. Άλλωστε, πολύ καθαρά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, με πολύ ειλικρίνεια και παρρησία είπε τι θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει νωρίτερα, χωρίς όμως να γνωρίζουμε τον τρόπο συμπεριφοράς του ιού στην πορεία της πανδημίας. Αυτό νομίζω δεν το γνώριζε κανείς».

Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι, «όπως βγήκαμε στην πρώτη περίοδο όλοι μαζί νικητές, το ίδιο θα συμβεί και σήμερα. Θεωρώ ότι με την πειθαρχία και το μέταλλο που έχει ο Έλληνας πολίτης, θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη φορά τις δυσκολίες και στο τέλος της ημέρας θα έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Ερωτηθείς για τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης του τηλεοπτικού σταθμού, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε πως «η διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός έχουν πολύ μεγάλα αποθέματα εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό. Αντίθετα, ενώ το εμβόλιο φαίνεται ότι είναι στο δρόμο, φοβάμαι ότι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να νικηθεί από κανένα εμβόλιο, καθώς ο ιός της ανευθυνότητας είναι στο DNA της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».