ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Θα τιμήσουμε την Επέτειο του Πολυτεχνείου τηρώντας όλα τα μέτρα

Για «εργαλειοποίηση» του Πολυτεχνείου εγκαλεί την Κυβέρνηση η τοπική οργάνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Με «αιχμή» την απόφαση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων ενόψει της 17 Νοέμβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κάνει λόγο για μια «αλλοπρόσαλλη πολιτική» που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις κυβερνητικές ευθύνες για τον χειρισμό της πανδημίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γνωστοποιεί επίσης ότι ως κομματική οργάνωση θα τιμήσει φέτος την 47η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «τηρώντας όλα τα μέτρα που θεωρούνται απαραίτητα για τη διαφύλαξη και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της στην Υγεία, στην Παιδεία και στην Οικονομία, προσπαθεί με κανόνες επικοινωνίας να αλλάξει την ατζέντα, ώστε να ξεχαστούν οι βαρύτατες ευθύνες της.

Στο πλαίσιο αυτό εργαλειοποιεί την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και επιτίθεται στη Δημοκρατία μέσω της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και της καταστρατήγησης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος του “συνέρχεσθαι”.

Το σύνθημα της γενιάς του Πολυτεχνείου, “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”, πάντα επίκαιρο, φέτος θα μπορούσε να είναι “Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Δημοκρατία”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα τιμήσει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τηρώντας όλα τα μέτρα που θεωρούνται απαραίτητα για τη διαφύλαξη και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Ωστόσο, καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για τις ανελεύθερες και αντισυνταγματικές ρυθμίσεις, που ο πανικός της την οδήγησε να επιβάλει, επιτιθέμενη στη δημοκρατία μας.

“Γιατί για σας η δημοκρατία είναι μια αποκριάτικη στολή για να κρύψετε ένα φέουδο που φαντάζεστε ότι σας ανήκει κληρονομικά, ενώ για μας η δημοκρατία είναι το κυριακάτικο ρούχο μας που το φοράμε με προσοχή, με σεβασμό και με υπερηφάνεια. Ελπίζοντας και διεκδικώντας να πάψει να είναι κυριακάτικο ρούχο και να γίνει ρούχο καθημερινό, ρούχο εργασίας”». [Ομιλία Ραλλίας Χρηστίδου στη Βουλή των Ελλήνων].