Μακάριος Λαζαρίδης: Κανείς δεν θα μείνει μόνος του σε αυτή την περιπέτεια

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Την αισιοδοξία του ότι «βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της πολύ δύσκολης διαδρομής» που διανύει η χώρα, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης, εξέφρασε ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» και το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως τόνισε, «θα πρέπει να πάμε στην τελική μάχη, στη μάχη της γενιάς μας, με την μεγαλύτερη δυνατή ομοψυχία και συναίνεση, βλέπουμε το φως στο βάθος του τούνελ και δεν πρέπει να κλωτσήσουμε αυτό που έχουμε κτίσει με τόσες θυσίες. Πεποίθησή μου είναι ότι με το εμβόλιο και τα φάρμακα θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικάο φονικός ιός και μέσα στο 2021 το τρένο της ανάταξης της οικονομίας μας θα ξαναμπεί σε τροχιά. Σε κάθε περίπτωση ακούμε την αγορά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν τη χρονική στιγμή που πρέπει, προκειμένου κανείς να μην μείνει μόνος του σε αυτή την περιπέτεια που περνάμε».

Ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η Κυβέρνηση στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται δίπλα στα νοικοκυριά, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, με μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, οι μη επιστρεπτέες προκαταβολές, το υποχρεωτικό κούρεμα ενοικίων, οι αναστολές συμβάσεων και οι ειδικές αποζημιώσεις, οι αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών – που δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ – και οι 100.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ.

«Δεν λέμε ότι τα κάνουμε όλα καλά», σημείωσε, όμως ξεκαθάρισε ότι «πρέπει πάντα να συνυπολογίζουμε και το μέγεθος αυτής της πανδημίας, την οποία δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά. Προφανώς δεν υπάρχει η σχετική εμπειρία ούτε σε πολιτικό ούτε σε επιστημονικό επίπεδο, βάλαμε όμως από την πρώτη στιγμή αυτής της πανδημίας, ως μοναδικό μας μέλημα -πέρα και πάνω απ’ όλα- τη δημόσια υγεία. Και οι όποιες αστοχίες δεν δίνουν το δικαίωμα σε κανέναν να μηδενίζει την προσπάθεια της Κυβέρνησης, αλλά και την προσπάθεια του συνόλου της κοινωνίας».