Μακάριος Λαζαρίδης: Η έναρξη των εμβολιασμών θα σημάνει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς σπεκουλάρει και στο θέμα των εμβολίων. Όταν ο Υπουργός Υγείας εδώ και μήνες έλεγε ότι το Δεκέμβριο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, η Αξιωματική Αντιπολίτευση ασκούσε κριτική. Τώρα, θέτει θέμα με τον αριθμό των εμβολίων που θα έρθουν τις επόμενες μέρες. Όπως φαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επενδύσει και στην καθυστέρηση των εμβολιασμών». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του από τη δήλωση που έκανε ο κ. Τσίπρας στις 7 Δεκεμβρίου ότι «το εμβόλιο δεν θα είναι το τέλος πανδημίας, αλλά ένα εργαλείο», εκτίμησε ότι «η έναρξη των εμβολιασμών θα σημάνει το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το άμεσο τέλος της πρωτόγνωρης αυτής περιπέτειας.

«Τέτοιας έκτασης και πολυπλοκότητας σχέδιο για τους εμβολιασμούς δεν έχει ξαναδεί η χώρα μας. Με την αυριανή έγκριση του εμβολίου της Pfizer, αναλογικά, όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός, όλες οι χώρες – μέλη της ΕΕ θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα εμβόλια. Συνολικά, αναλογικά και σταδιακά θα έρθουν στη χώρα μας 25.000.000 δόσεις εμβολίων και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου. Πλέον τα επιδημιολογικά δεδομένα, έστω και με αργούς ρυθμούς, έχουν αρχίσει να βελτιώνονται και, εφόσον δεν υπάρξει χαλάρωση κατά τη διάρκεια των εορτών, σε συνδυασμό και με το εμβόλιο, νομίζω ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ», τόνισε.

Η κατάσταση, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «τείνει να είναι διαχειρίσιμη. Το σύστημα υγείας έχει επιδείξει αντοχές και παράλληλα υπάρχουν οικονομικές εφεδρείες για την ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων. Θυμίζω ότι στον προϋπολογισμό του 2021 που ψηφίστηκε την περασμένη Τρίτη, προβλέπονται επιπλέον 7,5 δις ευρώ για τη στήριξή τους, καθώς η Κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε αυτή την περιπέτεια».