Περιφέρεια σε Δράση: Όχι στην επέκταση του ΚΥΤ Ορεστιάδας

Αρνητική στην επέκταση της δομής φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων η παράταξη του Κωστή Σιμιτσή - Ζητάει από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ να πάρει θέση επί του θέματος

Στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας του Έβρου που είναι κάθετα αντίθετη στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την επέκταση της δομής φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στην Ορεστιάδα, τάσσεται η παράταξη «Περιφέρεια σε Δράση». Με επιστολή της που απέστειλε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ καθώς και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ επισημαίνει ότι συμμερίζεται την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας τονίζοντας ότι εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας σε μια περιοχή που περιθωριοποιείται και να αιμορραγεί δημογραφικά, και καλεί το σώμα να τοποθετηθεί επί του θέματος, να καταγγείλει την έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και να αναλάβει δράση από κοινού με άλλους φορείς της περιοχής.

Την επιστολή υπογράφουν τα μέλη της παράταξης: Κωνσταντίνος Σιμιτσής, Αρχέλαος Γρανάς, Δημήτριος Δόντσος, Ιωάννης Ζαμπουνίδης και Γεώργιος Ζιμπίδης

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση»

«Να καταγγείλει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία»

«Συμμεριζόμαστε την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας ολόκληρου του Έβρου που προκάλεσε η εξαγγελία της κυβέρνησης για την επέκταση της δομής φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στην Ορεστιάδα. Θεωρούμε πως εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας την ίδια στιγμή που η περιοχή συνεχίζει να περιθωριοποιείται και να αιμορραγεί δημογραφικά χωρίς να εφαρμόζεται κανένα ειδικό σχέδιο τοπικής ανάπτυξης. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορούμε παρά να είμαστε αρνητικοί. Ο προγραμματισμός για τη χωροθέτηση παρόμοιων δομών πρέπει να αφορά το σύνολο της επικράτειας και να λάβει υπόψη πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σηκώνει ήδη πολύ μεγάλο βάρος, δυσανάλογο προς τον πληθυσμό και την οικονομική της κατάσταση.

Συνεπώς, εκτιμάμε πως το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να τοποθετηθεί επί του θέματος, να καταγγείλει την έλλειψη ενημέρωσης και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και να αναλάβει δράση από κοινού με άλλους φορείς της περιοχής (Δήμος Ορεστιάδας, ΠΕΔ ΑΜΘ κλπ) για να αποτρέψει τις εξελίξεις».