Εργατικά Σωματεία Καβάλας: Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα γιατί η κυβέρνηση απαγορεύει τις συγκεντρώσεις

Τρία Σωματεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» για παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ Καβάλας

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό-Τουρισμό ΠΕ Καβάλας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση» για παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ Καβάλας, η οποία «εκβιάζει με διακοπή ρεύματος συνταξιούχο οικοδόμο, παρ’ ότι γνωρίζουν ότι μέλος της οικογένειάς του χρησιμοποιεί ηλεκτρική ιατρική συσκευή και είναι ενταγμένος στην κατηγορία ΚΟΤ-Β», όπως αναφέρουν οι συνταξιούχοι στην ανακοίνωσή τους (διαβάστε εδώ).

Παράλληλα, τα Σωματεία αναφέρονται και στην απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας να απαγορευτούν σε όλη την επικράτεια όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα (διαβάστε εδώ) λέγοντας πως «τώρα φαίνεται ξεκάθαρα γιατί η κυβέρνηση απαγορεύει τις συγκεντρώσεις και βάζει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση».

Η ανακοίνωση των Σωματείων

Τα Σωματεία μας θα είναι μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας (με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) την Τετάρτη 27 Γενάρη στις 9:00 το πρωί στη ΔΕΗ, για να απαιτήσει να μην κόβει το ρεύμα σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό, σε κανέναν άνεργο, απλήρωτο, σε κανέναν που του μειώθηκε δραστικά ο μισθός ή η σύνταξη.

Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα γιατί η κυβέρνηση απαγορεύει τις συγκεντρώσεις και βάζει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Νομίζει ότι με νόμους και με διατάξεις θα σταματήσει τις κινητοποιήσεις και την οργάνωση των εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική πολιτική της, που στο όνομα της πανδημίας πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα μπουκώνει με ζεστό χρήμα τους επενδυτές. Αν ήθελε να πάρει μέτρα για την πανδημία να έκανε προσλήψεις στα νοσοκομεία και τα σχολεία και να έκανε ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Κανένας εργαζόμενος, συνταξιούχος, αυτοαπασχολούμενος, επαγγελματίας, φτωχός αγρότης δεν είναι μόνος. Όλοι μαζί μπορούμε να τους ανατρέψουμε τα σχέδια, δε σκύβουμε το κεφάλι και απαιτούμε τώρα μέτρα για την προστασία της ζωής μας.