Μακάριος Λαζαρίδης: Ενώνω τη φωνή μου με τη σιωπηρή κραυγή των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Δήλωση του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος [27 Ιανουαρίου], έκανε την εξής δήλωση:

«Η σημερινή ημέρα έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι τα 6.000.000 μαρτύρων, διαπερνούν το χρόνο και φτάνουν στο σήμερα για να μας θυμίσουν ότι το Ολοκαύτωμα καθιστά ανυπόφορη, για ολόκληρη την ανθρωπότητα, την ιδέα κάθε τελικής λύσης, κάθε τσόχινου αστεριού, κάθε στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Σήμερα, ενώνω τη φωνή μου με την σιωπηρή κραυγή των θυμάτων του Ολοκαυτώματος για να περάσουμε ηχηρά το μήνυμα ότι η σημερινή ημέρα, πέρα από ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη των Εβραίων συμπολιτών μας, είναι και ημέρα -σύμβολο.

Ένα σύμβολο που αντικατοπτρίζει τον αγώνα ενάντια στον κατατρεγμό, το διωγμό και την εξόντωση, που μαζί με τον Εβραϊκό λαό βίωσαν και οι Αρμένιοι, αλλά και ο Ποντιακός Ελληνισμός.

Σήμερα είναι μια ημέρα σύμβολο, η οποία οφείλει να χαλυβδώσει την αντίθεσή μας απέναντι σε νοοτροπίες, αντιλήψεις και πρακτικές που πλήγωσαν το παρελθόν μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τις αφήσουμε να αφορούν το παρόν και το μέλλον του κόσμου μας».