Μακάριος Λαζαρίδης: Η Κυβέρνηση ενισχύει ιδιοκτήτες και εργαζόμενους των ΚΤΕΛ

Επίσκεψη του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της Διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας

Για τις συνθήκες λειτουργίας του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες λεωφορείων, οι οδηγοί και το λοιπό προσωπικό λόγω της πανδημίας, καθώς και για την κρατική στήριξή τους στη δύσκολη σημερινή συγκυρία, συζήτησε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της εταιρίας Κ. Πανταζή και Αν. Αϊβαζίδη, αντίστοιχα, αλλά και με μέλη αυτής, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΚΤΕΛ.

Ο κ. Λαζαρίδης ενημερώθηκε για την αναγκαστική αναπροσαρμογή των δρομολογίων και τη μείωση του αριθμού τους λόγω της απαγόρευσης μετακίνησης του πληθυσμού από νομό σε νομό, με αποτέλεσμα την έντονη οικονομική πίεση που δέχεται ο συγκεκριμένος κλάδος.

Από την πλευρά του, δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνηση, όπως έκανε μέχρι τώρα, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό και αυτής της επαγγελματικής ομάδας.

Μια πρώτη «ανάσα», όπως εξήγησε είναι η ένταξη του κλάδου στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών που αφορά την στήριξη των ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα τα οποία έχουν πληγεί από τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Ειδικά για την περιοχή μας, το «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Καβάλας ΑΕ», με βάση την απόφαση αυτή, επιδοτείται με το ποσό των 547.000 ευρώ περίπου.

Και εφόσον χρειαστεί, διαμήνυσε ο κ. Λαζαρίδης, «το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θα εξακολουθήσει να στηρίζει τα ΚΤΕΛ, μέχρι την επιστροφή όλων μας στην κανονικότητα».