Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός»: Η Φωτεινή Κόγια απέσυρε τελικά το θέμα της μετονομασίας της

Η πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στη... Νομική Υπηρεσία - Τη Δευτέρα η συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να βρεθούν οι «ισορροπίες»

Το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε τελικά η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας. Το «πολυαναμενόμενη» είχε να κάνει με την πρόταση της προέδρου του Συμβουλίου να μετονομαστεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευτέρης Αθανασιάδης» με αφορμή δήλωση του πρώτου για τον Δημήτρη Κουφοντίνα [διαβάστε περισσότερα εδώ].

Μετά τις αντιδράσεις και τη «συζήτηση» που σήκωσε η «υπόθεση Βασιλικού» στην Καβάλα [η οποία, βέβαια, πήρε και πανελλαδική διάσταση ως ήταν αναμενόμενο] η Φωτεινή Κόγια αποφάσισε να αποσύρει το θέμα από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Κοινότητας.

Η κ. πρόεδρος είπε ότι επειδή υπάρχει «εύλογη αμφιβολία» για το αν η ονοματοδοσία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας είναι σύννομη και αν έχει προηγηθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ίδια θα «στείλει» το θέμα στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας για να γνωμοδοτήσει σχετικά [διαβάστε εδώ συνέντευξη της κ. Κόγια όπου εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να θέσει εξ αρχής το θέμα στο Συμβούλιο του οποίου προεδρεύει].

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, στις 11:00, ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης πρόκειται να συναντηθεί για το ίδιο θέμα με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων [διαβάστε περισσότερα εδώ].