ΣΥΡΙΖΑ απαντά σε ΝΔ: Η προσπάθεια να εμφανιστούμε ως σύμμαχοι της τρομοκρατίας, μόνο οργή και θυμηδία μπορεί να προκαλέσει!

Η οργάνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Καβάλα απαντά στην τοπική ΝΔ για το «θέμα» Βασίλη Βασιλικού και ζητά να σταματήσουν οι «εμφυλιοπολεμικές ασυναρτησίες»

Απάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας [πρώην ΝΟΔΕ] Καβάλας [διαβάστε την πατώντας εδώ] καλεί τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να μην επιμένουν στην ανάδειξη του «θέματος» μετονομασίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας και το «ξήλωμα» από την επιγραφή της του ονόματος του Βασίλη Βασιλικού, παραπέμποντάς τους σε Νόμο που η Κυβέρνησή τους έχει ψηφίσει, αλλά δεν εφαρμόζει.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εμφυλιοπολεμικές ασυναρτησίες» που μόνον κακό κάνουν στην πολιτική ζωή του τόπου και υπογραμμίζουν ότι δεν έχει νόημα «η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Καλούμε τη ΝΔ να αφήσει τις χιλιοειπωμένες ασυναρτησίες και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των Καβαλιωτών

«Η ανακοίνωση της τοπικής ΝΔ αποδεικνύει αυτό που όλοι μας γνωρίζαμε: ότι ενορχηστρωτές της απαράδεκτης δίωξης του τεράστιου Καβαλιώτη λογοτέχνη, Βασίλη Βασιλικού είναι η ίδια και τα στελέχη της. Ακολουθεί την ίδια τακτική, κατά την οποία, όταν κάτι στραβώνει, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η προσπάθεια φίμωσης μίας τέτοιας προσωπικότητας, δεν έβαλε απέναντι της μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες από τους περισσότερους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι δεν ανέχονται πλέον τον αυταρχισμό που διαπερνά όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Η προσπάθεια να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως σύμμαχος της τρομοκρατίας, μόνο οργή και θυμηδία μπορεί να προκαλέσει. Έχουμε δηλώσει, σε όλους τους τόνους, ότι η τρομοκρατία δεν έχει θέση στη δημοκρατία. Όπως θέση δεν έχουν και οι λογικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», τις οποίες εφαρμόζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνολικά η κυβέρνηση.

Προτείνουμε, λοιπόν, στα στελέχη της τοπικής ΝΔ, αφού δεν δείχνουν καμία διάθεση να διαβάσουν κάποιο απ’ τα πολλά αριστουργήματα του Βασιλικού για να αντιληφθούν το τεράστιο ατόπημά τους -στο οποίο επιμένουν-, να διαβάσουν το ν. 4760/20, τον οποίο η κυβέρνηση τους εισήγαγε, ψήφισε, αλλά δεν εφαρμόζει.

Επίσης, καλό θα ήταν η τοπική ΝΔ να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, την οποία η κυβέρνηση της έχει τσακίσει με τις αλλοπρόσαλλες και εγκληματικές πολιτικές της αφήνοντας  απροστάτευτη απέναντι στην πανδημία και να σταματήσει να μηρυκάζει χιλιοειπωμένες εμφυλιοπολεμικές ασυναρτησίες, οι οποίες μόνο κακό κάνουν στην πολιτική ζωή του τόπου. Ας αντιληφθεί, έστω και τώρα, ότι η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση έχει ημερομηνία λήξης, η οποία έχει παρέλθει εδώ και καιρό».