Ο Μακάριος Λαζαρίδης στο παζάρι και την αγορά της Καβάλας [φωτογραφίες]

Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ βρέθηκε κοντά με τους καταναλωτές και τους εμπόρους τονίζοντας ότι όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης στοχεύουν στο να παραμείνει ζωντανός ο παραγωγικός ιστός της χώρας

Με εμπόρους και καταναλωτές συνομίλησε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης κατά τις επισκέψεις του στο παζάρι το περασμένο Σάββατο και την αγορά της Καβάλας, προχθές και σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Λαζαρίδης αναγνώρισε τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις και  εργαζόμενοι εδώ και έναν σχεδόν χρόνο εξαιτίας της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, υπογράμμισε τη στήριξή τους από την Κυβέρνηση με τη χρήση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και διεμήνυσε πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να διατηρηθεί ζωντανός ο παραγωγικός ιστός της χώρας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι, όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αύξησης της φορολογίας, αλλά -παρά τις δυσκολίες- συνεχίζεται η φορολογική ελάφρυνση των πολιτών.

Ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Λαζαρίδης έδωσε στην μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης κατά το τρέχον έτος, στην παράταση έως το τέλος του χρόνου των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που έληγαν στις 30 Απριλίου, στην απαλλαγή ή μείωση ενοικίου των πληττόμενων επαγγελματικών κλάδων και της πρώτης κατοικίας των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης εργασίας, καθώς και στην «ένεση ρευστότητας» μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που προβλέπεται να αγγίξει τα 3 δις ευρώ μέσα στο πρώτο τετράμηνο του έτους και συνολικά τα 8,5 δις ευρώ από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Η Κυβέρνηση, όπως ανέφερε στους συνομιλητές του ο κ. Λαζαρίδης, «κατανοεί απολύτως την αγωνία των πολιτών και ακούει το σφυγμό της κοινωνίας, η οποία σύντομα θα βγει νικήτρια στη μάχη εναντίον του αόρατου εχθρού».