Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Ο Βασίλης Βασιλικός, ο Αρτέμης Σώρρας, ο Δίας και η… μ@λα@κία! [βίντεο]

Τα «καρφιά» του Δημήτρη Βογιατζή που ενόχλησαν τον Νίκο Ξανθόπουλο και η «ατυχής έκφραση» που εξόργισε τον Κώστα Πεφάνη - Πώς τελικά «έκλεισε» το έντονο φραστικό «επεισόδιο» σε μια, ούτως ή άλλως, «ηλεκτρισμένη» συζήτηση

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο «ξεφεύγει» με δημοτικούς συμβούλους που «εκτρέπονται» και να διατυπώνουν απρεπείς εκφράσεις ή να «επιτίθενται» λεκτικά σε συναδέλφους τους να δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα, προκαλώντας την αντίδραση του προεδρείου.

Ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021 κατά τη διάρκεια της 3ης συνεδρίασης του Σώματος για το 2021 μεταξύ των κ.κ. Νίκου Ξανθόπουλου [Συνεργασία για την Καβάλα] και Δημήτρη Βογιατζή [Ελληνική Αυγή για την Καβάλα].

Την τοποθέτηση του πρώτου στο θέμα του Βασίλη Βασιλικού [διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ για τη συζήτηση πατώντας εδώ] διέκοψε με σχόλιό του ο δεύτερος με αναφορά στον Αρτέμη Σώρρα υπό τον πολιτικό φορέα του οποίου «κατέβηκε» [και εκλέχθηκε] στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Ξανθόπουλος.

Το σχόλιο προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Ξανθόπουλου ο οποίος συνέστησε στον Δημήτρη Βογιατζή «να αφήσει κατά μέρος τα πολιτικά μαθήματα», ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο Κώστα Πεφάνη να τον προστατεύσει «από τους διάφορους καλοθελητές».

«Από τον… Δία ποιος θα μας προστατεύσει;», σχολίασε εκ νέου σκωπτικά σε εκείνο το σημείο ο κ. Βογιατζής, για να πάρει την απάντηση του κ. Ξανθόπουλου: «Από τη μ@λ@κία ποιος θα μας προστατεύσει»!

Η χρήση της λέξης αυτής από τον κ. Ξανθόπουλο εξόργισε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο οποίος και αφαίρεσε τον λόγο από τον δημοτικό σύμβουλο. Δείτε το βίντεο:

Ο κ. Πεφάνης κατόπιν έδωσε τον λόγο στον επόμενο δημοτικό σύμβουλο που είχε ζητήσει να τοποθετηθεί, τον κ. Μπάμπη Δράκο, ωστόσο ο Νίκος Ξανθόπουλος ζήτησε συγνώμη για την «ατυχή» έκφρασή του, ανακάλεσε και πήρε και πάλι τον λόγο για να ολοκληρώσει τα όσα είχε εξ αρχής να πει για τον Βασίλη Βασιλικό και τις «ατυχείς» δηλώσεις του για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δείτε το βίντεο: