Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας: Η συναίνεση παρολίγο να πάει… περίπατο. Κόντρες δίχως τέλος για τις δηλώσεις Βασιλικού

Μετά από εκτενή συζήτηση, το Σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση των επικεφαλής - Καταδίκασε ως «άτυχες και πολιτικές» τις δηλώσεις του συγγραφέα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και άφησε στην... ησυχία του το όνομα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης - Ποιοι ψήφισαν υπέρ, ποιοι κατά και ποιοι δήλωσαν «παρών»

Για σχεδόν δύο ώρες το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ασχολήθηκε με το «θέμα» των ημερών που, δυστυχώς, δεν είναι άλλο από την ονοματοδοσία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Βασίλης Βασιλικός» και τις δηλώσεις του Καβαλιώτη συγγραφέα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως αποφασίστηκε στην πρωινή συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων [διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ] ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης μετέφερε στο Σώμα την πρόθεση όλων να «κλείσει» το θέμα εδώ με την παράλληλη καταδίκη των δηλώσεων του κ. Βασιλικού ως «ατυχείς πολιτικές δηλώσεις».

Ωστόσο, δεν είχαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι την ίδια διάθεση για συναίνεση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μία εκτενής συζήτηση με πολλές τοποθετήσεις, αντεγκλήσεις, κόντρες και «καρφιά» ακόμα και επί προσωπικού.

Διαβάστε παρακάτω τι ειπώθηκε:

Θόδωρος Μουριάδης: Η πολιτική θέση του Βασίλη Βασιλικού θα κριθεί από άλλους, όχι από εμάς…

«Να πω κάτι για τον Βασίλη Βασιλικό: Όλοι ξέρουμε το έργο του. Είναι ένας καταξιωμένος λογοτέχνης, πολυγραφότατος, από τους σημαντικότερους Έλληνες πεζογράφους και ο πλέον μεταφρασμένος μετά τον Νίκο Καζαντζάκη. Γεννήθηκε στην Καβάλα, γιος του Θάσιου δικηγόρου Νικολάου ο οποίος διετέλεσε και βουλευτής Καβάλας με το κόμμα των Φιλελευθέρων. Μέσα από το έργο του προβάλλεται τόσο η Καβάλα όσο και η Θάσος. Έχει βοηθήσει πολλούς νέους Καβαλιώτες συγγραφείς, έχει δωρίσει 15.000 τόμους στη Βιβλιοθήκη αλλά δεν σταμάτησε εκεί, κάθε μήνα στέλνει και από μία κούτα με νέες, ως επί τω πλείστω, εκδόσεις.

Το μεσημέρι αποφασίσαμε ότι δεν υπάρχει θέμα μετονομασίας της Βιβλιοθήκης, έστω και αν ο τρόπος με τον οποίο αυτό αποφασίστηκε δεν ήταν εντελώς “νόμιμη”. Υπάρχει και μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2013, αλλά το θέμα μας δεν είναι σήμερα αυτό. Με τους υπόλοιπους επικεφαλής συμφωνήσαμε ότι δεν τίθεται θέμα τώρα. Η Καβάλα είναι μια πόλη όπου οι ιδέες κυκλοφορούν ελεύθερες. Επίσης αποφασίσαμε ότι η πολιτική άποψη του κ. Βασιλικού δεν εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, είναι μια καθαρά δική του, πολιτική, επαναλαμβάνω, θέση και ως τέτοια θα κριθεί, από άλλους, όχι από εμάς».

Δήμητρα Τσανάκα: Ο Βασίλης Βασιλικός έβαλε τη συγγραφική του περσόνα σε στενά κομματικά όρια…

«Μεγάλη περσόνα ο Βασίλης Βασιλικός, όχι μόνον πανελλήνια αλλά και παγκόσμια. Μεγάλη τιμή για την Καβάλα αλλά και για τον ίδιο να δοθεί το όνομά του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ακόμα και αν ο τρόπος δεν ήταν σωστός. Και ο λόγος που δόθηκε το όνομά του στο κτίριο δεν ήταν η δωρεά των 15.000 τόμων, αλλά η αξία του συγγραφικού του έργου. Όμως, η τότε Δημοτική Αρχή την “πάτησε”, όπως την πατάνε όσοι δίνουν ονόματα σε κτίρια ή δημόσιους χώρους ανθρώπων που ζούνε. Αυτό αναδεικνύει ένα μεγάλο θέμα που υπάρχει στον Δήμο μας: το μεγάλο χρέος που έχουμε ως πόλη σε άτομα που έχουν προσφέρει στην πόλη μας: Αναφέρομαι στον Αθανασιάδη, στον Πριμικίδη, στον Ευαγγελίου και… ως εδώ. Κάποτε να πάρουμε απόφαση και να δώσουμε κάπου αυτά τα ονόματα, για να μην έχουμε ξανά τέτοια γεγονότα.

Όσο και είναι μεγάλο το συγγραφικό έργο του κ. Βασιλικού, έκανε και αυτός ένα μεγάλο λάθος. Έβαλε αυτή τη διεθνή περσόνα την έβαλε σε στενά κομματικά όρια. Ίσως να αναγκάστηκε –όταν είσαι σε ένα κόμμα, στηρίζεις και την κομματική γραμμή– και υπερασπίστηκε έναν τρομοκράτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον προστάτεψε.

Πιστεύω ότι πρέπει να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια του καβαλιώτικου λαού για τη δήλωση αυτή. Έτσι θα κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, εκφράζοντας τους πολίτες. Επίσης, πρέπει να τακτοποιήσουμε τα πράγματα για να μην προκύπτουν προβλήματα σαν και αυτά».

Μάκης Παπαδόπουλος: Για τη δική μας παράταξη, το θέμα τελειώνει εδώ…

«Για την προσωπικότητα του κ. Βασιλικού δεν θα πω κάτι, μίλησαν οι προηγούμενοι. Για την απόφαση του 2013 δεν έχω κάτι να σχολιάσω, δεν ήμουν τότε παρών. Αλλά για να έχει ένα παραπάνω κύρος, ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μία ευρύτερη συναίνεση.

Στη σύσκεψη αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Διαφωνούμε κάθετα με τις δηλώσεις Βασιλικού, είναι στη λάθος κατεύθυνση και στέλνουν λάθος μηνύματα. Αλλά δεν συμφωνούμε και με τις αντιπαραθέσεις που ακολούθησαν. Πάνω από όλα είναι το συμφέρον του τόπου. Για τη δική μας παράταξη, το θέμα τελειώνει εδώ».

Βαγγέλης Παππάς

Ο επικεφαλής της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης συμφώνησε ότι κάποτε θα πρέπει να τιμήσουμε ανθρώπους σαν αυτούς που προαναφέρθηκαν. «Και να μην ξεχάσουμε και τον Θόδωρο Καλλιοντζή», προσέθεσε. «Δυστυχώς, υπάρχει μια τάση, κάποιοι άνθρωποι να μην τιμώνται, ανάλογα με την παράταξη που ανήκαν εν ζωή. Ενώ είδαμε την οδό Μητροπόλεως να μετονομάζεται σε οδό Μητροπολίτου Προκοπίου μέσα σε μια μέρα. Πρέπει κανείς να είναι Μητροπολίτης για να δοξαστεί σε αυτή την πόλη; Δεν αρκεί ένας μικρός δρόμος στο Περιγιάλι για να τιμήσουμε τον Αθανασιάδη. Δεν θα το δεχτεί και η οικογένεια», υπογράμμισε.

Σχετικά με τη δήλωση του Βασιλικού, ο κ. Παππάς επανέλαβε την απόφαση των επικεφαλής από τη συνάντηση της ίδιας μέρας: «Αποφασίσαμε ομόφωνα είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει ως “άτυχη πολιτική δήλωση” τη δήλωσή του για τον Κουφοντίνα».

Χρήστος Ποτόλιας: Αποπροσανατολιστική η συζήτηση για τον Βασιλικό…

«Σήμερα ο Καβαλιώτης, ο ελληνικός λαός “καίγεται”. Δεν τον ενδιαφέρουν τα ονόματα στα κτίρια ή στους δρόμους. Η συζήτηση αυτή, το γαϊτανάκι για τον Βασίλη Βασιλικό και το όνομα της Βιβλιοθήκης είναι αποπροσανατολιστική. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προτάσσουν ζητήματα που δεν αφορούν στον λαό για να μη λένε για τα πραγματικά προβλήματα. Γι’ αυτό και εμείς αποχωρήσαμε από τη σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων».

Δημήτρης Βογιατζής: Να μην μπούμε σε μια κουλτούρα ακύρωσης…

«Κι εγώ είμαι σύμφωνος να τιμηθούν και αυτοδιοικητικοί όπως ο Αθανασιάδης και ο Καλλιοντζής και συμφωνώ στη συγκρότηση σχετικής Επιτροπής. Σχετικά με τον Βασιλικό, συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες ότι η πολιτική αυτή δήλωση ήταν άτυχη.

Να μην μπούμε σε μια κουλτούρα ακύρωσης. Πρόκειται για πολιτικά πυροτεχνήματα. Είναι απαράδεκτο να επικαλούμαστε πρακτικές μακαρθισμού και να στιγματίζουμε ανθρώπους. Να προχωρήσουμε».

Νίκος Ξανθόπουλος: Το θέμα δεν είναι το όνομα της Βιβλιοθήκης, αλλά οι δηλώσεις Βασιλικού…

«Για ποιον λόγο γίνεται όλη αυτή η κουβέντα; Ξαφνικά άρχισαν όλοι οι Καβαλιώτες να ασχολούνται με το θέμα της ονοματοδοσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης; Όλοι όσοι υπερθεμάτισαν για την αποφυγή δημιουργίας διχαστικού κλίματος, τι θέλουν να πούνε; Το αντικείμενο του προβληματισμού είναι οι δηλώσεις του κ. Βασιλικού. Κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτές. Αυτές είναι το αντικείμενο. Σε αυτές πρέπει να επικεντρωθούμε. Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα, αποπροσανατολίζει τον κόσμο».

Μπάμπης Δράκος: Θέλουμε ηχηρή καταδίκη και ξεκάθαρη ανάκληση των δηλώσεων Βασιλικού…

«Ο κόσμος που μας ακούει, θέλει μια ξεκάθαρη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ηχηρή καταδίκη των δηλώσεων και ξεκάθαρη ανάκληση από τον ίδιο. Εδώ φτάσαμε στο σημείο ο ΣΥΡΙΖΑ να απαιτεί η πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας, η κ. Κόγια, να τους δίνει τα θέματα να εγκρίνουν προτού τα φέρνει προς συζήτηση. Τι άλλο θα ακούσουμε; Όταν φτάνουμε στο σημείο βουλευτές να διαχωρίζουν τη βία σε “καλή” και “κακιά”, σε “κόκκινη” και σε “πράσινη” τι άλλο να πούμε…».

Μαρία Φραντζεσκάκη: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει δολοφόνους…

«Συμφωνώ με τον κ. Δράκο σε όλα όσα είπε. Κανείς δεν αμφισβητεί το έργο του κ. Βασιλικού. Αυτό όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να αναγνωρίζει και να υποστηρίζει δολοφόνους χωρίς καμιά αναφορά στα θύματά του. Συμφωνώ επίσης ότι πρέπει να τιμήσουμε ανθρώπους που έχουν προσφέρει. Και να προσθέσω σε αυτά τα ονόματα που αναφέρθηκαν, και τον Τηλέμαχο Τσιμηρίκα. Να δώσουμε το όνομά του στο 6ο Γυμνάσιο όπου φοιτούσε, για να δώσουμε το παράδειγμα της αυτοθυσίας για τα ιδανικά της ζωής στις επόμενες γενιές».

Αναστασία Ιωσηφίδου: Το θέμα με τις ονοματοδοσίες τώρα ανοίγει…

«Δεν είμαι εδώ για να κρίνω τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό, αλλά καταδικάζω τη δήλωση του πολιτικού Βασίλη Βασιλικού. Όχι γιατί σε αυτή δεν υπάρχει κάποια αναφορά στα θύματα της 17Ν, αλλά γιατί υπάρχει ευθεία απειλή στο νομικό μας σύστημα. Σε ό,τι αφορά τις ονοματοδοσίες, το θέμα τώρα ξεκινάει. Ήδη έχει σταλεί η επίμαχη απόφαση του 2013 για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη για γνωμοδότηση στο Νομικό Τμήμα του Δήμου. Αν αυτή κριθεί “νόμιμη”, τότε αυτό θα σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε Δήμαρχος θα μπορεί με μία απλή απόφασή του να δίνει ονόματα σε κτίρια ή δρόμους κατά το δοκούν. Αν αυτή κριθεί “παράνομη”, επίσης θα υπάρχει θέμα…».

Γιώργος Γραμμένος: Να μην επιτρέψουμε «επιθέσεις» σε αιρετούς…

«Ήταν μια χρήσιμη συνάντηση αυτή που έγινε στο Δημαρχείο, να συγχαρώ τον κ. Παπαδόπουλο που είχε την ιδέα αλλά και τον κ. Δήμαρχο που την αποδέχτηκε. Θέλω να δηλώσω τη συμπαράτασή μου στην κ. Φωτεινή Κόγια για τις επιθέσεις που δέχεται, για το “bullying” που δέχεται όχι μόνον μέσα αλλά και έξω από την Καβάλα. Να μην αφήσουμε αυτό το θέμα αναπάντητο. Οι απειλές όλες αυτές απέναντι σε αιρετούς που εκφράζουν μία διαφορετική άποψη, δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτές από όπου και αν προέρχονται. Στη συνάντηση καταλήξαμε να καταδικάσουμε τις δηλώσεις του κ. Βασιλικού οι οποίες δεν εκφράζουν το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι δηλώσεις αυτές διχάζουν τη μεγάλη πλειοψηφία του καβαλιώτικου λαού. Και εμείς οι “καταραμένοι, Δεξιοί και φασίστες” είμαστε πολύ πιο δημοκράτες. Αν αυτή τη δήλωση την είχε κάνει κάποιος άλλος, οι ίδιοι σήμερα θα διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους».

Γιάννης Μούτλιας: Δεν ήταν «ατυχής» η δήλωση Βασιλικού, αλλά απόλυτα συνειδητή. Να πάρουμε ηχηρή απόφαση…

«Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και απασχολεί τους πολίτες της Καβάλας. Πρόκειται για δηλώσεις ενός διακεκριμένου προσώπου που τον έχει βραβεύσει η Καβάλα οι οποίες είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες. Και αυτό θα πρέπει να είναι και το μήνυμα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι δηλώσεις αυτές στρέφονται εναντίον του πολιτεύματος της χώρας. Δεν μιλάμε για έναν απλό δολοφόνο, έστω και κατά συρροήν. Ο Κουφοντίνας ήταν ο αρχηγός της 17Ν. Ήταν αρχιτρομοκράτης.

»Δεν ήταν μια “ατυχής” δήλωση, ήταν απόλυτα συνειδητή. Αν ήταν ατυχής, θα είχε ανασκευάσει. Αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Προφανώς και έχουμε Δημοκρατία, προφανώς και έχουμε το θάρρος των ιδεών, αλλά θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. Να πάρει ο Δήμος Καβάλας απόφαση να αφαιρέσει το όνομά του από το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αλλά αυτό θα το δούμε αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος της νομιμότητας της απόφασης του 2013. Σήμερα θα πρέπει να πάρουμε μία ηχηρή απόφαση απέναντι στις δηλώσεις αυτές».

Στο σημείο αυτό, πήρε τον λόγο ο Βαγγέλης Παππάς και αναρωτήθηκε: «Το πρωί προκλήθηκε μια συνάντηση με πρόσκληση του κ. Παπαδόπουλου για να “κλείσει” το θέμα και τώρα ακούω τον κ. Μούτλια από την ίδια παράταξη να “ανοίγει” το θέμα. Τι γίνεται;», με τον κ. Μούτλια να απαντάει σε υψηλούς τόνους ότι «το θέμα θα κλείσει αν ανακαλέσει ο Βασιλικός! Αν δεν ανακαλέσει, δεν κλείνει το θέμα»!

Κώστας Κουνάκος: Είμαστε εδώ για να εκφράζουμε την κοινωνία και όχι τους εαυτούς μας…

«Θλίβομαι για το ότι αυτό το θέμα έγινε σπίθα διχασμού της τοπικής μας κοινωνίας και δυστυχώς και κάποιοι εδώ, απόψε προσπαθούν να δυναμιτίσουν την κατάσταση. Οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης είναι οι άριστοι, αυτοί που πρέπει να εκφράζουν την τοπική κοινωνία. Δεν θέλω να πιστέψω ότι είμαστε εδώ για να αποφασίζουμε “κατά το δοκούν” και να εκφράζουμε τις προσωπικές, πολιτικές μας απόψεις. Όσα χρόνια συμμετέχω, ποτέ άλλοτε δεν συνάντησα τέτοιο κλίμα. Είναι δυνατόν να προχωρήσουμε διχασμένοι επειδή ειπώθηκε κάτι το οποίο μας πείραξε; Είναι δυνατόν; Επάνω στη φωτιά να ερχόμαστε και να προτείνουμε αλλαγή του ονόματος της Βιβλιοθήκης; Αυτά είναι λάθη! Χαιρετίζω την απόφαση των επικεφαλής των παρατάξεων που αποφάσισαν το θέμα να κλείσει.

Μάκης Παπαδόπουλος: Προσωπικές οι δηλώσεις Μούτλια…

Στο σημείο αυτό, ο επικεφαλής του Τόπου της Ζωής μας ζήτησε και πήρε τον λόγο για να διευκρινίσει τα εξής: «Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, εμείς είμαστε μια ανεξάρτητη δημοτική παράταξη και αποφασίσαμε το θέμα να κλείσει εδώ. Οι δηλώσεις του κ. Μούτλια είναι προσωπικές»!

Νίκος Βογιατζίδης: Να μην μπούμε σε μικροκομματικές συζητήσεις…

«Πρέπει το θέμα να κλείσει και σοφά έχουν αποφασίσει οι επικεφαλής των παρατάξεων. Όμως αισθάνομαι ότι κάνουμε ένα ακόμη ατόπημα. Όσο και αν δεν συμφωνούμε με τις απόψεις του κ. Βασιλικού, δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τις απόψεις αυτές. Θα πρέπει να βγάλουμε μία απόφαση για το ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Βασιλικός και να καταθέσουμε τη δική μας άποψη. Για τον Κουφοντίνα όμως και την Τρομοκρατία· και όχι να καταδικάσουμε τις δηλώσεις Βασιλικού. Για τις οποίες θα κριθεί ο ίδιος πολιτικά. Να μην μπαίνουμε σε μικροκομματικές συζητήσεις. Δεν συμφωνώ ούτε με τους χειρισμούς της κ. Κόγια.

Φωτεινή Κόγια: Το θέμα Βασιλικού δεν το έφερα εγώ. Το έφερε ο κόσμος…

«Ευχαριστώ όλους για τις τοποθετήσεις τους, τον Γιώργο Γραμμένο για τη στήριξή του στο “bullying” που υπέστην. Θα ήθελα να πω ότι το θέμα δεν το έφερα εγώ. Το έφερε ο κόσμος. Σήμερα το πρωί μού τηλεφώνησε ένας κύριος και μου είπε: “κορίτσι μου, μην κάνεις πίσω”! Σέβομαι όλους τους αρχηγούς, αλλά από εδώ και πέρα θα αποφασίσει η Νομική Υπηρεσία και το έχω ήδη στείλει στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο, το Εσωτερικών, αλλά και στον Συνήγορο του Δημότη.

Με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των δημοτικών συμβούλων αλλά και της προέδρου του Συμβουλίου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας, ο πρόεδρος Κώστας Πεφάνης συνόψισε λέγοντας πως «σίγουρα η δήλωση του κ. Βασιλικού ήταν ατυχής, σίγουρα έχει μετανιώσει και ο ίδιος, αλλά δεν πρέπει να επιδοθούμε σε ένα “κυνήγι μαγισσών”».

Θόδωρος Μουριάδης: Δεν είναι δουλειά μας να κρίνουμε τις δηλώσεις των βουλευτών…

«Κυρία Κόγια, υπάρχουν και άλλοι τόσοι συμπολίτες μας που έχουν αντίθετη άποψη, αλλά θα πρέπει όλα αυτά να φιλτράρονται προτού έρθουν στα όργανα. Επίσης, να βγάλουμε ένα ψήφισμα προς την Κυβέρνηση να αλλάξει τους Νόμους για τι επιτρέπεται και τι όχι στους φυλακισμένους τρομοκράτες, γιατί άκουσα και νομικούς εδώ μέσα να λένε διάφορα.

Εδώ όμως μιλάμε για τον Βασίλη Βασιλικό, για τη δική μας Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ως Δημοτικό Συμβούλιο δεν συμφωνούμε με όποια δήλωση και αν κάνει λόγο για ευνοϊκότερη μεταχείριση τρομοκρατών. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε σε μια εποχή που οι πολιτικές θέσεις μένουνε στη Βουλή. Δεν είναι δουλειά μας να τις κρίνουμε.

Να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τους επικεφαλής των παρατάξεων και τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο για την πρότασή του να συναντηθούμε. Έχει καταγραφεί στα πρακτικά, έχουν καταγραφεί οι αντιδράσεις, να το κλείσουμε το θέμα εδώ.

Ένταση για το αν θα πρέπει να εκδοθεί απόφαση ή ψήφισμα

Μετά και τη δευτερολογία του Δημάρχου Καβάλας, επικράτησε ένταση στο Σώμα με κάποιους συμβούλους να ζητούν να έρθει πρόταση στο Σώμα προς ψήφιση, άλλους να υποστηρίζουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να εκδώσει κάποιο ψήφισμα και με κάποιος να ζητούν το θέμα να συζητηθεί εκ νέου σε… επόμενη συνεδρίαση.

Αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις, ο κ. Πεφάνης διάβασε στο Σώμα την πρόταση του Δημάρχου Καβάλας: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας καταδικάζει τις δηλώσεις του Βασίλη Βασιλικού ως ατυχείς πολιτικές δηλώσεις», με το θέμα της ονοματοδοσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης να θεωρείται δεδομένο και να μην τίθεται ζήτημα αλλαγής του.

Η ώρα της ψηφοφορίας

Μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας, το Σώμα ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου Καβάλας κατά πλειοψηφία.

ΝΑΙ ψήφισαν οι κ.κ. Βογιατζής, Βογιατζίδης, Γουνελάς, Γραμμένος, Δρακονάκη, Ιακωβίδης, Ιγνατιάδης, Καλανταρίδης, Καλπακίδης, Κελαϊδάκης, Λαζαρίδης, Μιχαηλίδης, Μουμτσάκης, Παπαδόπουλος Θόδωρος, Παπαδόπουλος Σωτήρης, Παπαδόπουλος Μάκης, Παππάς Βαγγέλης, Παππάς Λεωνίδας, Προμούσας, Προυσαεύς, Σταυρίδης, Τσανάκα, Τσαπανίδης και Χρόνης.

ΟΧΙ ψήφισαν οι κ.κ. Δράκος, Μούτλιας, Ξανθόπουλος και Φραντζεσκάκη.

ΠΑΡΩΝ ψήφισαν οι κ.κ. Ιωσηφίδου, Κουνάκος, Ποτόλιας και Τελίδης.