Η Φωτεινή Κόγια επιμένει και «στέλνει» το θέμα Βασιλικού στο Υπουργείο Εσωτερικών

Για την πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας η ονοματοδοσία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα πρέπει να κριθεί «από τους καθ' ύλην αρμόδιους»

Το κλίμα συναίνεσης μεταξύ των περισσότερων επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων γύρω από την «υπόθεση Βασιλικού» και η δεδηλωμένη πρόθεσή τους να «κλείσει» εδώ το «θέμα» αλλαγής ή μη ονόματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης δεν φαίνεται να πτοεί τη Φωτεινή Κόγια.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας του Δήμου Καβάλας που ήταν αυτή η οποία «έφερε» το θέμα μετονομασίας της Βιβλιοθήκης από «Βασίλης Βασιλικός» σε «Λευτέρης Αθανασιάδης» έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021 του Δημοτικού Συμβουλίου [διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ] και υποστήριξε την αρχική της θέση με σθένος.

Η κ. Κόγια επανέλαβε τη δήλωσή της ότι το «ξήλωμα» του ονόματος του μεγάλου Καβαλιώτη συγγραφέα μετά τις δηλώσεις του για τον ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα ήταν και είναι «απαίτηση» του λαού της Καβάλας και όχι δική της και παρά το γεγονός ότι το Σώμα ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την πρόταση του Δημάρχου να μπει ένα «τέλος» στην όλη «συζήτηση», η ίδια υπογράμμισε ότι «θα το συνεχίσει».

Συγκεκριμένα, η κ. πρόεδρος δήλωσε ότι εκτός από τον νομικό έλεγχο που έχει ήδη ζητήσει από το Νομικό Τμήμα του Δήμου Καβάλας για το αν η απόφαση του 2013 του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί το όνομα «Βασίλης Βασιλικός» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ήταν σύννομη ή όχι, η ίδια έχει απευθυνθεί για το θέμα τόσο στον Συνήγορο του Δημότη και της Επιχείρησης όσο και «στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο, το Υπουργείο Εσωτερικών».

Να σημειωθεί ότι υπέρ της πρότασης του Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για να «κλείσει» το θέμα Βασιλικού ψήφισε και η τ. Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με την «Ανάσα» της οποίας εκλέχθηκε και η κ. Κόγια.