Μακάριος Λαζαρίδης: Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί

Ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ συναντήθηκε με τα προεδρεία των «Eurotaxi» Καβάλας και του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Καβάλας «Η Πρόοδος»

Tη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό για τη στήριξη και του κλάδου των αυτοκινητιστών ο οποίος έχει πληγεί έντονα από την πανδημία, έδωσε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης στους Σπύρο Παχούμη και  Γεράσιμο Τερλάκη, πρόεδρο και αντιπρόεδρο των «Eurotaxi» Καβάλας, καθώς και στον Χρήστο Ιωαννίδη, πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Καβάλας «Η Πρόοδος».

Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Λαζαρίδης έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί και υπογράμμισε ότι, όπως συνέβη μέχρι τώρα, με την ένταξη του κλάδου σε όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές και την αποζημίωση ειδικού σκοπού που δόθηκε στην πρώτη φάση της πανδημίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, έτσι και στη συνέχεια, η Πολιτεία δεν θα τους αφήσει μόνους τους.

Δεσμεύτηκε δε ότι θα μεταφέρει τα δίκαια αιτήματά τους στους αρμόδιους υπουργούς, έτσι ώστε η Κυβέρνηση να στηρίξει ακόμη περισσότερο – και στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δεδομένων – τον κλάδο τους.

Όπως έχει άλλωστε διαμηνύσει η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  εξετάζονται, σε συνεργασία με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία, όλα τα αιτήματα που έχουν απευθύνει οι σχετικοί επαγγελματικοί κλάδοι, αναφορικά με τυχόν ένταξή τους σε ευνοϊκές ρυθμίσεις οικονομικής ή άλλης φύσεως, στο πλαίσιο της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής για την ανάκαμψη της οικονομίας από τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.