ΚΚΕ Καβάλας για Μακάριο Λαζαρίδη: Θα τρίζουν τα κόκαλα του (αριστερού) παππού του

Η Τοπική Τομεακή Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος απαντά στην ανάρτηση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στο twitter για τον Άρη Βελουχιώτη

Θέση στο γνωστό θέμα που προέκυψε με την ανάρτηση του Μακάριου Λαζαρίδη στο twitter για τον Άρη Βελουχιώτη πήρε η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Καβάλας. Σε ανακοίνωση της, αφού κατηγορεί τον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ για αναπαραγωγή χυδαιοτήτων που προέρχονται από την «χρυσαυγίτικη φαρέτρα», τονίζει ότι αυτές οι χυδαιότητες επιστρατεύονται για να στηθεί ο ψευδεπίγραφος δικομματικός καβγάς με το ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος καταλήγει αναφέροντας ότι οι λαογέννητοι Θρύλοι, όπως ο Άρης Βελουχιώτης δεν είναι για την ψευτοαντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Καβάλας

«Η χυδαιότητα έχει τα όρια της»

«Δεν μας εκπλήσσει η κατρακύλα του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, που σε ανάρτησή του σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης ξεθάβει χυδαιότητες, «copypaste» από τη χρυσαυγίτικη φαρέτρα, εναντίον του Άρη Βελουχιώτη, επικαλούμενος μάλιστα ανυπόγραφο, εμετικό -χρυσαυγίτικης κοπής- αντικομμουνιστικό δημοσίευμα «αναγνώστη» στον ιστότοπο «zougla.gr». Και δεν μας εκπλήσσει γιατί η καλοπληρωμένη προσπάθεια του πρώην συμβούλου του Πρωθυπουργού να φιλοτεχνήσει ένα προφίλ «πολιτικού πολιτισμού» όλο το προηγούμενο διάστημα απευθυνόταν μάλλον σε αδαείς. Καλές οι «δωρεές» που «εξασφάλιζε» και τα «ευχαριστήρια» από κρατικούς Οργανισμούς, τις διοικήσεις των οποίων η κυβέρνηση επέλεξε, «δωρεές» για να κρύψει τις κυβερνητικές ευθύνες για τις ελλείψεις σε υποδομές, πολιτική προστασία, σχολεία, νοσοκομεία και δομές πρόνοιας, αλλά όταν χρειαστεί… πρέπει «να απευθυνθούμε και στο χρυσαυγίτικο ακροατήριο»!

Πολύ περισσότερο που αυτού του είδους οι χυδαιότητες επιστρατεύονται για να στηθεί ο ψευδεπίγραφος δικομματικός καβγάς με το ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση χθες και ως αντιπολίτευση σήμερα συγκλίνει στρατηγικά με τη ΝΔ στους στόχους της διαφύλαξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζοντας τα δικαιώματα του λαού. Για να κρύψουν τις κοινές τους στοχεύσεις, τις κοινές τους ευθύνες για την κατάσταση που βιώνει ο τσακισμένος λαός, εν μέσω πανδημίας και απροστάτευτος ακόμα και από τις φυσικές καταστροφές, άλλοτε διογκώνουν τις όποιες διαφορές τους – διαφορές που δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο τη στρατηγική τους σύμπλευση – και άλλοτε εφευρίσκουν τέτοιες. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που στέλεχος της ΝΔ επιστρατεύει αντικομμουνισμό δήθεν για να αντιπαρατεθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης οφείλει ωστόσο να γνωρίζει ότι αυτή η κατρακύλα δεν έχει πάτο και ο λαός μας έχει και γνώση και πείρα ώστε να στείλει στον απόπατο της ιστορίας τον οχετό και όσους τον αναπαράγουν. Γιατί θέλει πολύ θράσος, ο βουλευτής μιας κυβέρνησης που εφαρμόζει την κατάπτυστη συμφωνία με τις ΗΠΑ, που την είχε ήδη υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ και η οποία έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο των Νατοϊκών φονιάδων, να πιάνει στο στόμα του τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη που σήκωσε το όπλο μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους αγωνιστές ενάντια στον κατακτητή και πάλεψε δίνοντας ακόμα και τη ζωή του για μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, χωρίς ξένους δυνάστες. Για μια Ελλάδα που κουμάντο θα κάνουν οι άνθρωποι του μόχθου και όχι μια χούφτα κηφήνες. Όταν οι πολιτικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι του βουλευτή είτε εγκατέλειψαν τη χώρα είτε συνεργάστηκαν με τους κατακτητές. Τον Άρη Βελουχιώτη που τίμησε την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ με τη ζωή και το θάνατό του.

Και να θυμάται ο Μακάριος Λαζαρίδης ότι οι λαογέννητοι Θρύλοι δεν είναι για την ψευτοαντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ! Για να μην τρίζουν και τα κόκαλα του παππού του που όπως ο ίδιος δήλωνε «τις Κυριακές αγόραζε το Ριζοσπάστη… ήταν ΚΚΕ, αριστερός με αρχές».