ΚΚΕ Θάσου: Προκλητική η απόφαση των αχόρταγων πλοιοκτητών να διακόψουν ξανά τη σύνδεση Πρίνου-Καβάλας

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής του κόμματος για τη διακοπή των δρομολογίων και τα αιτήματα τα οποία θέτει προς διεκδίκηση

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ της Θάσου βάλει κατά των «αχόρταγων πλοιοκτητών» με αφορμή τη διακοπή των δρομολογίων στη γραμμή Καβάλα-Πρίνος (διαβάστε εδώ) και ζητάει να ληφθούν μια σειρά από μέτρα προκειμένου να λυθεί το θέμα.

Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Θάσου

Την ώρα που εξαπλώνεται η πανδημία του κορονοϊού στο νησί, οι αχόρταγοι πλοιοκτήτες που εκμεταλλεύονται τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού προχωρούν στην προκλητική απόφαση να διακόψουν ξανά τη σύνδεση Πρίνου-Καβάλας, γιατί έληξε, όπως λένε, η επιδότηση που απλόχερα τους δίνει η κυβέρνηση για χάρη της κερδοφορίας τους.

Η κυβέρνηση προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα και τις αξιώσεις των πλοιοκτητών, διαμορφώνει συνεχώς χειρότερες συνθήκες στις θαλάσσιες συγκοινωνίες για την απρόσκοπτη μετάβαση των κατοίκων του νησιού στην Καβάλα. Η γραμμή του Πρίνου είναι κρίσιμης σημασίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, για τη μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο Καβάλας, για τη μετακίνηση όσων είναι να εμβολιαστούν, αφού το εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στο ΚΥ Πρίνου δεν έχει προμηθευτεί με εμβόλια εδώ και 4 εβδομάδες. Επίσης οι νευροπαθείς και οι άλλοι ασθενείς με βαριές ασθένειες όπως και όσοι χρειάζονται να προμηθευτούν τα φάρμακα τους από το ΕΟΠΥ χρειάζονται απρόσκοπτα την πρόσβαση τους στην Καβάλα.

Κυβέρνηση και πλοιοκτήτες είναι υπόλογοι για τη διαμορφωμένη κατάσταση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού, αλλά και όσοι βάζουν πλάτη στις αξιώσεις τους, όπως οι κυβερνητικοί βουλευτές, στελέχη τους στην τοπική διοίκηση κα.

Την ώρα που η ανεργία σπάει κόκαλα, η λαϊκή οικογένεια βογκά για να περάσει το μήνα, οι ναυτεργάτες που είναι σε αναστολή, έχουν να πάρουν από τον Οκτώβρη τα ψίχουλα του επιδόματος των 530 ευρώ (όσοι τα δικαιούνται), η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα στους πλοιοκτήτες κρατική επιδότηση 4.000 ευρώ!!! για ένα δρομολόγιο την ήμερα στη γραμμή του Πρίνου-Καβάλα και 15.000 ευρώ!!! για 5 δρομολόγια την ημέρα στη γραμμή Λιμένα-Κεραμωτή.

Ο λαός του νησιού, τα σωματεία και οι φορείς του χρειάζεται να δυναμώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν:

  • Εδώ και τώρα να προγραμματιστούν δρομολόγια στην γραμμή Πρίνου-Καβάλας χωρίς καμιά επιδότηση
  • Ανάκληση του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου 2932/01, κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν την ασυδοσία των ναυτιλιακών εταιριών
  • Δωρεάν εισιτήρια για ανέργους και ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, φοιτητές, μαθητές, ειδικές τιμές για συνταξιούχους, μείωση εισιτηρίων 50%