«Επίθεση» Ιωσηφίδου σε Αγγελίδη για TAP: «Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου, η ανοχή έχει και τα όριά της»!

Η δημοτική σύμβουλος της «Ανάσας» αποκαλεί τον «διορισμένο πρόεδρο» της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ «άθλιο ψεύτη και κοινό συκοφάντη» και προειδοποιεί με προσφυγές, εάν δεν...

Έξαλλη με τον Παναγιώτη Αγγελίδη είναι η Αναστασία Ιωσηφίδου μετά τη συνεδρίαση της Δευτέρας 8 Μαρτίου 2021 του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας όπου και συζητήθηκε το αίτημα τριών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης να «πάρει πίσω» η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ την απόφασή της για εκμίσθωση έκτασης στο «Εσκί Καπού» στην εταιρία TAP Greece για την κατασκευή δρόμου πρόσβασης σε βαλβιδοστάσιο.

Η πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ πρωτοστάτησε στο παραπάνω αίτημα που συνυπέγραψαν οι παρατάξεις Ανάσα για τον Δήμο της Δήμητρας Τσανάκα, Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση του Βαγγέλη Παππά και Συνεργασία για την Καβάλα του Νίκου Ξανθόπουλου το οποίο και εγκρίθηκε από το Σώμα κατά πλειοψηφία, κάνοντας τη σχετική εισήγηση.

Στη συνεδρίαση, το «παρών» έδωσε και ο νυν πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Παναγιώτης Αγγελίδης ο οποίος απάντησε στην Αναστασία Ιωσηφίδου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η ίδια, ως πρόεδρος του ΔΣ της Επιχείρησης, είχε χειριστεί το ίδιο θέμα με τρόπο που κανονικά δεν θα έπρεπε να της δίνει το δικαίωμα να μιλά σήμερα για «ξεπούλημα» δημοτικής περιουσίας ή και για μη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου.

Οι υψηλοί τόνοι που επικράτησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν φαίνεται να «πέφτουν» από τη μεριά της κ. Ιωσηφίδου μια μέρα μετά, η οποία προχωρά σε γραπτή δήλωσή της στην οποία «επιτίθεται» στον κ. Αγγελίδη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Ιωσηφίδου κατά Αγγελίδη.

«Πρώτα μας είπαν ότι “χάσαμε” το δικαστήριο με τον ΤΑΠ. Μετά μας είπαν “συγγνώμη λάθος”. Έπειτα είπαν ότι πούλησα στον ΤΑΠ το οικόπεδο για το βαλβιδοστάσιο. Αργότερα το αναίρεσαν μιλώντας για “κακή πληροφόρηση”. Τώρα ο διορισμένος πρόεδρος της Δημωφέλεια ισχυρίζεται ότι είχα κάνει συμφωνία με τον ΤΑΠ να του παραχωρήσω δουλεία διόδου για 22.000 Ευρώ! Επικαλείται μάλιστα “μαρτυρία” υπηρεσιακού παράγοντα της Δημωφέλεια τον οποίον όμως  δεν κατονόμασε.

Αν είναι έτσι όπως τα λέει, γιατί τότε έσυρα στα Δικαστήρια τον ΤΑΠ; Γιατί σε κάθε αίτημα του ΤΑΠ προς εμένα ή το τότε Διοικητικό Συμβούλιο της Δημωφέλεια, η απάντηση ήταν πάντα ΟΧΙ; Και κυρίως γιατί όταν τον Αύγουστο του 2019, ενώ ο νυν δήμαρχος μέσα στο γραφείο της κας Τσανάκα μου ζητούσε να προχωρήσω τη διαδικασία  για  παραχώρηση προς τον ΤΑΠ, εγώ δεν το έπραξα; Ποιον αλήθεια, πιστεύουν ακόμη ότι μπορούν να κοροϊδέψουν;

Επιπλέον όμως, με κατηγορεί ότι «ξεπούλησα» προνομιακό ακίνητο της Δημωφέλεια για την ανέγερση ξενοδοχείου στην Άσπρη Άμμο. Παραλείπει βέβαια να πει ότι το “προνομιακό” αυτό ακίνητο, μόνο του, είναι μη άρτιο και οικοδομήσιμο και εκποιήθηκε με 50.000 το στρέμμα, όταν ο ίδιος  για άλλο ακίνητο της επιχείρησης που ανήκει και αυτό στο Εσκή Καπού, 12 στρεμμάτων, άρτιο και οικοδομήσιμο σε περιοχή με δυνατότητα βιομηχανικής και οικιστικής χρήσης, μας δήλωσε ότι η αξία του  ανέρχεται σε 2.200 Ευρώ το στρέμμα!!! Μήπως όμως να του θυμίσω ότι αυτό το “προνομιακό”  όπως λέει ακίνητο, εκποιήθηκε μέσω δημοπρασίας, που ο ίδιος ενήργησε και όχι εγώ; Αν πρόκειται για “ξεπούλημα” όπως λέει, γιατί προχώρησε στην δημοπρασία και πολύ περισσότερο γιατί δεν ανακήρυξε άγονη την δημοπρασία;

Όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου.

Αποκαλώ άθλιο ψεύτη και κοινό συκοφάντη τον κ. Αγγελίδη και οποιονδήποτε άλλο από τη διοίκηση Μουριάδη, αναπαράγει τα ίδια ψεύδη και συκοφαντίες και τον προκαλώ να βγει δημόσια μαζί με τον υπηρεσιακό παράγοντα που επικαλείται και να επαναλάβει όσα αισχρά εξεστόμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιφυλάσσομαι αμέσως μετά να καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, που ευτυχώς προνόησα και έχω στο αρχείο μου, τα οποία καταρρίπτουν τους ψευδείς ισχυρισμούς του και τα οποία έτσι και αλλιώς θα επικαλεστώ στα αρμόδια όργανα στα οποία θα προσφύγουμε, αν χρειασθεί, τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι  δημοτικοί σύμβουλοι που αντιδρούν σε αυτήν την συμφωνία με τον ΤΑΠ.

Τέλος δηλώνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και ας το ακούσουν όλοι.

Αν δεν γίνει στην περιοχή της Άσπρης Άμμου το ξενοδοχείο 4 αστέρων, 100-150 κλινών, όπως αναφέρει η απόφαση του Δημοτικού Σσυμβουλίου με την οποία προχώρησε η εκποίηση, τότε θα φροντίσω να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Η ανοχή έχει και τα όρια της, κύριοι»!!!