Στήριξη Μουριάδη σε Χαρπαντίδη και Γκόνη

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας στην Εφημερίδα Νέα Εγνατία για την «υπόθεση Μπάκα» στο ΔΩΚ και για τις διαδικτυακές καταγγελίες σε βάρος του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και της Διοίκησης του ΔΗΠΕΘΕ - Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να μην υπάρχουν «σκιές»

Στο φύλλο της Πέμπτης 18 Μαρτίου 2021 της Καθημερινής Εφημερίδας της Καβάλας Νέα Εγνατία φιλοξενούνται δηλώσεις του Θόδωρου Μουριάδη για δύο «υποθέσεις» που απασχολούν τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα και σχετίζονται με τους δύο σημαντικότερους φορείς Πολιτισμού της Καβάλας, το Δημοτικό Ωδείο και το ΔΗΠΕΘΕ.

Ο Δήμαρχος Καβάλας μίλησε στην εφημερίδα τόσο για την «υπόθεση Μπάκα» [διαβάστε περισσότερα εδώ] όσο και για τις διαδικτυακές [μέσω Facebook] καταγγελίες για το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο κ. Μουριάδης στηρίζει απόλυτα τόσο τον πρόεδρο του ΔΩΚ Κοσμά Χαρπαντίδη όσο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Θοδωρή Γκόνη.

Διαβάστε παρακάτω τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων Μουριάδη.

Το τελευταίο πράγμα που μπορεί να χαρακτηρίσει τον Κοσμά Χαρπαντίδη είναι η αντιδημοκρατική συμπεριφορά…

«Θα έπρεπε ο κ. Μπάκα αυτά που έχει να πει, αυτά που εντοπίζει, να τα πει στο Συμβούλιο, να τα πει στο Ωδείο, τι δε πάει καλά στο Ωδείο. Τον κ. Χαρπαντίδη το τελευταίο πράγμα που μπορεί να τον χαρακτηρίσει κάποιος, είναι για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, έκανε το αυτονόητο. Φίλε μου, έχεις πει αυτά τα πράγματα, έλα στο Ωδείο να μας πεις τι δεν πήγε καλά, να τα διορθώσουμε. Το πολιτικό έρχεται όταν οι άλλες παρατάξεις πάνε να εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση, γιατί μέσα στο ΔΣ, εκτός από αυτούς που δεν ήταν παρόντες, ήταν υπέρ του να έρθει ο κ. Μπάκα και να εξηγήσει αυτά που είπε. Τώρα όλοι βγάζουν την ουρά τους απέξω και το παίζουν Αμερικανάκια. Πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας γι’ αυτά που λέμε και κάνουμε».

«Ματώνει» ο Δήμος για να λειτουργήσει το Ωδείο…

Αυτήν τη στιγμή ματώνει ο Δήμος για να λειτουργήσει το Ωδείο και οι εποχές που ήξερε ο κ. Εριφυλλίδης έχουν παρέλθει. Για να λειτουργήσει το Ωδείο, ο Δήμος δίνει 200 και 300.000 πέρα από τα έσοδα που έχει το Ωδείο, ματώνουμε, διότι θεωρούμε ότι η μουσική παιδεία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Σκοπός μας είναι να γίνεται σωστό μάθημα, να είναι καλοί οι καθηγητές μας, που είναι, δεν είναι ο σκοπός του Ωδείου μόνο να κάνει εκδηλώσεις. Θα πρέπει όμως πριν έχουμε μεγαλόπνοα σχέδια, να δούμε πώς θα σώσουμε έναν Οργανισμό, ας κάνουμε το μάθημα στα παιδιά μας και τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε. Το αν πρέπει να υπάρχει ο Α ή ο Β υπάλληλος στο Ωδείο, δεν είναι δουλειά κανενός καθηγητού. Κάνουν σωστά την δουλειά τους, ό,τι παρεμβάσεις έχουν από την πείρα τους να τις κάνουν, ώστε να διορθωθούν, διότι ο κ. Χαρπαντίδης δεν είναι μουσικός».

Ας μας εξηγήσει ο κ. Μπάκα τι εννοεί, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια «δεν πάει καλά το Ωδείο…»

[dropcap]«Ας μας εξηγήσει τι εννοεί ο Καθηγητής λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια ότι δε πάει καλά το Ωδείο στο Διοικητικό Συμβούλιο, λέγοντας π.χ. δεν γίνεται σωστό μάθημα ή δεν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία, αλλά τι έγινε στο Cosmopolis δε με ενδιαφέρει. Οι σχέσεις μου με τον κ. Μπάκα θα εξακολουθήσουν να είναι καλές και η ζωή συνεχίζεται, αυτοί που δίνουν στο θέμα μεγάλη βαρύτητα, ξέρετε ποιοι είναι. Το αίτημα που έχουν οι καθηγητές για να γίνουν αορίστου χρόνου ο Δήμος το υποστηρίζει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανέναν, τουλάχιστον από την πλευρά μου, του κ. Χαρπαντίδη και του ΔΣ. Μάλιστα, είπα στους καθηγητές πως έχουν διορία ενός μήνα να μας πουν τι πρέπει να διορθώσουμε για να μπορέσει να πάει καλύτερα το Ωδείο».

Η επιστολή της Στέλλας Μιχαηλίδου ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα για τις καταγγελίες στο ΔΗΠΕΘΕ…

«Για το θέμα Γκόνη, δεν πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο και να αρχίσουμε να πυροβολούμε το ΔΗΠΕΘΕ. Το ΔΗΠΕΘΕ και ο κ. Γκόνης, σε όποιον αρέσει ή δεν αρέσει, έχει κάνει δουλειά τα τελευταία χρόνια. Δεν έγινε καμία άλλη καταγγελία ότι υπήρχε πρόβλημα τις συμβάσεις που ίσα- ίσα ήταν τυπικοί σε αυτά τα πράγματα, τώρα εάν υπήρξε κάποια καθυστέρηση ή υπογράφηκε μία σύμβαση λίγο αργότερα, είναι επειδή υπήρχε μία δυσλειτουργία με την αλλαγή στην Διοίκηση και τα ΔΣ και ήταν επόμενο κάποια πράγματα να καθυστερήσουν. Τώρα, για το πώς φέρεται ο κ. Γκόνης, η ίδια η κ. Μιχαηλίδου έχει στείλει μια επιστολή [διαβάστε την πατώντας εδώ] που ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα για την περίοδο αυτή. Τώρα το αν ο κ. Γκόνης είπε ή όχι “περαστικά” σε μία από τις κυρίες που έκανε τη διαμαρτυρία, αυτό είναι δικό του θέμα και δεν είναι ούτε πειθαρχικό ούτε ποινικό θέμα. Κατά την άποψή μου δεν συντρέχουν τέτοια ζητήματα, όμως επειδή υπάρχει ένα Διοικητικό Συμβούλιο, υπάρχουν όλοι αυτοί που λένε τα διάφορα, θα δοθεί και στον κύριο Αγελαράκη το θέμα, για να μην υπάρχει καμία σκιά στο οτιδήποτε».