Μακάριος Λαζαρίδης: Όσο μεγαλύτερα ψέματα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο περισσότερο φωνάζει

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στην «ΕΡΤ» και τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο

«Στο τελευταίο μίλι αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης και την ώρα που κάνουμε τη φυγή προς τα εμπρός, δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει και πάλι με ψέματα και λαϊκίστικες κορώνες να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει την επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας που εισηγήθηκε τα μαζικά τεστ και τις προδιαγραφές «πελάτες» της Siemens. Τελικά, όσο μεγαλύτερα είναι τα ψέματα που λέει η Αξιωματική Αντιπολίτευση τόσο περισσότερο φωνάζει». Αυτό ανέφερε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην «ΕΡΤ» και τους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο, αναφορικά με τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τον μαζικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο των πολιτών.

«Για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «υπάρχει διαγωνισμός με ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, με διαφάνεια και συγκεκριμένες προδιαγραφές. Αυτές πληρούν τις ευρωπαϊκές οδηγίες και ανταποκρίνονται στις άμεσες υγειονομικές ανάγκες της χώρας. Δεν ευνοούν καμία εταιρεία και περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός».

Με σκοπό την αντιμετώπιση της υγειονομικής πίεσης που προκαλεί η πανδημία, όπως σημείωσε, «η Κυβέρνηση ενισχύει συνεχώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες του ιδιωτικού  Τομέα Υγείας, όπως και τα στρατιωτικά Νοσοκομεία. Παράλληλα γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια άμεσου εντοπισμού νέων κρουσμάτων με μεγάλη ενίσχυση των δωρεάν test για όλους, ενώ συνεχίζονται και θα συνεχιστούν ακόμη πιο μαζικά τον Απρίλιο οι εμβολιασμοί του πληθυσμού. Η πολύ σύνθετη άσκηση γίνεται με απόλυτη επιτυχία στη χώρα μας, όπως αποτυπώνεται και σε απόλυτους αριθμούς».