Μακάριος Λαζαρίδης: Μείζον πολιτικό θέμα για τον Νίκο Παππά μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης που παραχώρησε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

Τις τελευταίες εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα κλήθηκε να σχολιάσει ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Αnt1» και το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Όπως ανέφερε, «αντί ο Νίκος Παππάς να κάνει μήνυση στον κ. Κελέτση για δήθεν διαγραφή στοιχείων από τα πρακτικά της Επιτροπής, θα πρότεινα να κάνει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα. Γιατί ο κ. Καλογρίτσας αποκαλύπτει, τουλάχιστον σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, τον καθοδηγητικό ρόλο που είχε ο κ. Παππάς στη δημιουργία του «ΣΥΡΙΖΑ Channel», την ώρα που – ως ο αρμόδιος υπουργός – διενεργούσε το διαγωνισμό για την κατανομή των τηλεοπτικών αδειών. Άρα, εδώ υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να μας απαντήσει ο κ. Παππάς».

Επίσης, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «είναι φανερή από τα sms – που ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν αποδεικνύουν τίποτα – η στενή σχέση του κ. Παππά με τον κ. Καλογρίτσα. Μάλιστα, ο τελευταίος έχει πει ότι στήριξε και τον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” και ότι παραχώρησε τα γραφεία του στη Νέα Σμύρνη σε μερικές δεκάδες άτομα από το επιτελείο και την ομάδα του Νίκου Παππά. Υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα μετά από τις αποκαλύψεις του κ.  Καλογρίτσα για τον Νίκο Παππά. Φυσικά, όλα αυτά θα εξεταστούν και θα δούμε στην πορεία τι άλλο θα προκύψει».

Ο κ. Λαζαρίδης υπενθύμισε ότι από την 1η Ιουνίου ενεργοποιείται  ο νέος νόμος για την εξόφληση οφειλών έως 240 δόσεις γι’ αυτούς που έχουν πληγεί από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία και είναι αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξήγησε, «παρέχεται και κρατική επιδότηση των δανείων πρώτης κατοικίας για 5 χρόνια με σκοπό ο πολίτης να διατηρήσει την πρώτη κατοικία του. Επειδή ωστόσο υπάρχει και ένα κρίσιμο μεσοδιάστημα μέχρι τέλος Μαΐου, η πρώτη κατοικία όσων επλήγησαν από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εξακολουθεί να προστατεύεται  όχι μόνο από πλειστηριασμούς, αλλά και από κάθε άλλο μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης των πιστωτών δηλαδή, μεταξύ άλλων, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και δεσμεύσεις περιουσίας».