Συνάντηση Φραγκογιάννη-Ονάλ στην Καβάλα. Δεν θα έρθει τελικά στην πόλη ο Τσαβούσογλου

Ο Καβαλιώτης υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του - Άγνωστο τελικά αν θα πραγματοποιηθεί η περιοδεία Τσαβούσογλου στη Θράκη

Το απόγευμα της Τετάρτης 26 Μαΐου 2021 ανακοινώθηκε και επίσημα από τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας ότι συνάντηση εργασίας του Κώστα Φραγκογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό του, Σεντάτ Ονάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 στην Καβάλα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Κατά τη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και του Τούρκου ομολόγου του, Mevlüt Çavuşoğlu, που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα στις 15 Απριλίου 2021, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την βούληση να προωθήσουν μια θετική ατζέντα στον οικονομικό και εμπορικό τομέα και συμφώνησαν να εργαστούν για τα επόμενα βήματα σε αυτόν τον τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Sedat Önal, στην Καβάλα στις 29 Μαΐου 2021».

Εντωμεταξύ, άγνωστο ακόμη παραμένει εάν θα πραγματοποιηθεί η «ιδιωτική επίσκεψη» Τσαβούσογλου στη Θράκη όπως είχε διαρρεύσει στον Τύπο.