Άννα Διαμαντοπούλου: Πρώτη στάση η Καβάλα για το λογοτεχνικό «Ντεσεβό» [φωτογραφίες]

Συνομιλητής της πρώην υπουργού, ο υφυπουργός Εξωτερικών για Θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστας Φραγκογιάννης και έντονη η πολιτική... χροιά στο κοινό

Στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο» έκανε στάση το νέο βιβλίο της προέδρου του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην Επιτρόπου ΕΕ και πρώην υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου με τίτλο «Από το Ντεσεβό στο Drone. Πρόοδος και Ειρήνη για τον 21ο αιώνα-Συνομιλώντας με τον Μάκη Προβατά».

Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του παραρτήματος Καβάλας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας.

Για το βιβλίο μίλησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών για Θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστας Φραγκογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ, Κωστής Σιμιτσής και ο Δικηγόρος, Απόστολος Αγελαράκης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Γιάννης Χατζηεμμανουήλ.

Αρκετός ήταν ο κόσμος ο οποίος παρακολούθησε την εκδήλωση, ενώ πέρα από το λογοτεχνικό κοινό, έντονη ήταν και η πολιτική χροιά: Μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, οι Δήμαρχοι Καβάλας και Παγγαίου, Θόδωρος Μουριάδης και Φίλιππος Αναστασιάδης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνος Πεφάνης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κίνησης για την Ελλάδα, Μιχάλης Αγγελόπουλος, οι πρώην Αντιπεριφερειάρχες Αρχέλαος Γρανάς και Κώστας Παπακοσμάς, ο πρώην υπουργός επί ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Τιμοσίδης, ο πρώην βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και ο πρώην Νομάρχης, Γιάννης Καρατζιώτης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο της Άννας Διαμαντοπούλου είναι μια μακρά και αποκαλυπτική συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά. Καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των ιδεών, των επιτευγμάτων, των αναθεωρήσεων και των βιωμάτων μιας από τις ελάχιστες Ελληνίδες που έχουν αφήσει αποτύπωμα στη μεταδικτατορική πολιτική σκηνή.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει πάντα μια εμμονή με το μέλλον και στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα βρει πολλές από τις απόψεις μιας σύγχρονης Ευρωπαίας πολιτικού για τη 4η Βιομηχανική Επανάσταση, αλλά και τους προβληματισμούς της για την πολιτική στον 21ο αιώνα. Από την άλλη, το στοιχείο μιας ρομαντικής νέας από την επαρχία που διήνυσε με πείσμα τη δεκαετία του ’80 στο τιμόνι ενός Ντεσεβό, είναι επίσης «παρών». Εξ ου και ο τίτλος του βιβλίου «Από το Ντεσεβό στο Drone» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.