Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Καβάλα. Πού θα πάει, ποιους θα δει

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, θα εγκαινιάσει τη Μεγάλη Λέσχη, θα ανακηρυχθεί Επίτιμη Δημότης της πόλης και θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων - Άγνωστο εάν στις εκδηλώσεις θα δώσει το «παρών» και ο Πρωθυπουργός

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα βρεθεί στην πόλη της Δράμας για τις εκδηλώσεις εορτασμού Απελευθέρωσης της πόλης μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ξάνθη. Εκεί, θα επισκεφτεί το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης όπου θα γίνει και μια εκδήλωση για την εκκίνηση εργασιών για την παροχή φυσικού αερίου στην πόλη, ενώ στη συνεχεία αναμένεται να επισκεφτεί το Xanthi TechLab που στεγάζεται στο κέντρο πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, ένα εργαστήριο πολυμέσων και χώρος συνάντησης νέων ανθρώπων που θέλουν να μάθουν και να χρησιμοποιήσουν νέες τεχνολογίες.

Από το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου 2021 ξεκινάει το πρόγραμμα επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Καβάλα, ενώ η παρουσία του Πρωθυπουργού στην πόλη ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά ούτε και διαψευστεί.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα βρεθεί στις 10:30 το πρωί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Εκεί θα γίνει δεκτή από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη. Στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καβαλιώτη ήρωα του 1821 Ιλαρίωνα Καρατζόγλου.

Στις 11:45 η ΠτΔ θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της Μεγάλης Λέσχης, ενώ ακολούθως, σε ειδική τελετή, θα ανακηρυχθεί Επίτιμη Δημότης Καβάλας σύμφωνα με τη σχετική, πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ]. Αμέσως μετά, θα ξεναγηθεί στο Δημοτικό Μουσείο Καπνού.

Στις 18:00 το απόγευμα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας στις Κρηνίδες όπου θα γίνει δεκτή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανο, ενώ στις 19:00, η Πρόεδρος θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Το πρόγραμμα της κ. Σακελλαροπούλου στην Καβάλα θα ολοκληρωθεί στις 21:00 το βράδυ με το επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί προς τιμήν της από τις αρχές του τόπου.