Δήμος Καβάλας: Ένα ακόμη ρεσιτάλ αμετροέπειας, ανευθυνότητας και άκρατου λαϊκισμού από την Αναστασία Ιωσηφίδου!

Η Δημοτική Αρχή καταγγέλλει τη δημοτική σύμβουλο για «παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης», έλλειψη «ουσιαστικής επιχειρηματολογίας» και... «σοβαρότητας»! - «Προσπαθεί να πείσει εαυτόν και αλλήλους ότι διαθέτει τα προσόντα για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου»

Τo απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουλίου 2021 ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε γνωστό ότι με Τροπολογία που «περνάει» άμεσα από τη Βουλή διευθετείται η υπόθεση «Πάρκινγκ Ροδόπης» και ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης που παραμένει κλειστός από τον περασμένο Δεκέμβριο θα επαναλειτουργήσει σύντομα [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε την αγαστή συνεργασία που είχε για το επίμαχο θέμα με τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη, ενώ αντίστοιχου περιεχομένου ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Καβάλας [διαβάστε την εδώ].

Τα παραπάνω προφανώς δεν βρίσκουν σύμφωνη τη δημοτική σύμβουλο Αναστασία Ιωσηφίδου η οποία και προέβη σε δηλώσεις στις οποίες η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να απαντήσει με μία ιδιαίτερα «αιχμηρή» ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, η κ. Ιωσηφίδου καταγγέλλεται ότι «παραπληροφορεί σκοπίμως την κοινή γνώμη» και ότι της λείπει όχι μόνον η «ουσιαστική επιχειρηματολογία» αλλά και η… «σοβαρότητα»!

Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας «κλείνει» με… σύσταση στην κ. Ιωσηφίδου για «ψυχραιμία» και το γνωστό ρητό «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής.

Απάντηση στα σχόλια της δημοτικής συμβούλου, Αναστασίας Ιωσηφίδου, για την τροπολογία που αφορά το πάρκινγκ “Ροδόπη”

«Η τροπολογία που κατατέθηκε προ ημερών στη βουλή για τη διευθέτηση των προβλημάτων που ενέσκηψαν από την απόφαση διακοπής της λειτουργίας του πάρκινγκ “Ροδόπη”, προκάλεσε ένα ακόμη ρεσιτάλ αμετροέπειας, ανευθυνότητας και άκρατου λαϊκισμού από τη δημοτική σύμβουλο, Αναστασία Ιωσηφίδου.

Στην προσπάθεια της να πείσει εαυτόν και αλλήλους ότι διαθέτει τα προσόντα για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, κατέφυγε σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπο του Δημάρχου Καβάλας και παραπληροφόρησε σκοπίμως την κοινή γνώμη, αποκρύπτοντας τόσο το περιεχόμενο της αρνητικής απάντησης που έδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην πρόταση της να χρησιμοποιηθεί το πάρκινγκ “Ροδόπη” ως χώρος ελεύθερης στάθμευσης αυτοκινήτων, όσο και τις πρωτοβουλίες που ανάλαβε εδώ και πολλούς μήνες ο κ. Μουριάδης και οι συνεργάτες του για το επίμαχο ζήτημα.

Ο Δήμαρχος Καβάλας, αμέσως μετά την καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Πάρκινγκ, το καλοκαίρι του 2020, ανέθεσε σε γνωστό δικηγορικό γραφείο της Αθήνας τη διερεύνηση της δυνατότητας σημειακής τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης, σύμφωνα με όσα ορίζει η εθνική νομοθεσία. Όταν διαπιστώθηκε πως η προαναφερθείσα τροποποίηση είναι εφικτή, αλλά θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τις απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας, συντάχθηκε σχέδιο τροπολογίας με τη συνδρομή και των νομικών του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να εξασφαλιστεί παράταση του χρόνου λειτουργίας του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Το συγκεκριμένο σχέδιο κοινοποιήθηκε στους βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και έτυχε ενδελεχούς επεξεργασίας από τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά, πριν κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Είναι πλέον προφανές ότι η σταδιακή τακτοποίηση των προβλημάτων που κληρονόμησε η διοίκηση Μουριάδη, έχει επιφέρει έναν εν πολλοίς αδικαιολόγητο εκνευρισμό σε κάποιους πολιτικούς αντιπάλους της. Ορισμένοι, μεταξύ αυτών και η κ. Ιωσηφίδου, δεν μπορούν να κατανοήσουν και πολύ περισσότερο να αποδεχτούν ότι ο Δήμαρχος Καβάλας διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας, προς όφελος των Καβαλιωτών.

Ο Δήμος Καβάλας, σε πείσμα όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με τη νέα πραγματικότητα, έχει ισχυρή παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων και αποτελεί ισότιμο συνομιλητή των στελεχών της σημερινής κυβέρνησης.

Είναι λογικό η κ. Ιωσηφίδου να εμφανίζεται μονίμως έκπληκτη και αιφνιδιασμένη από την παραπάνω εξέλιξη. Είναι κάτι που δεν είχε την ευκαιρία να βιώσει κατά τη διάρκεια της θητείας της στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, ελλείψει σοβαρότητας και ουσιαστικής επιχειρηματολογίας.

Της συνιστούμε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της. Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη».