Μακάριος Λαζαρίδης: Μετεξεταστέοι ο Αλέξης Τσίπρας και οι… σύντροφοί του

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής" και το δημοσιογράφο Νίκο Οικονόμου

Για τη μάχη του κρατικού μηχανισμού με τις μεγάλες πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα, ερωτήθηκε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και το δημοσιογράφο Νίκο Οικονόμου.

«Δυστυχώς, οι ασφυκτικές συνθήκες που προκάλεσε αυτός ο καύσωνας διαρκείας σε όλη τη χώρα, μετατράπηκαν σε καταστροφικές πυρκαγιές, πολλές από τις οποίες ξέσπασαν ταυτόχρονα», τόνισε. Η οργανωμένη Πολιτεία και χιλιάδες άνθρωποι, σημείωσε, «με όλες τους τις δυνάμεις πάλεψαν ώστε η μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή να μην γίνει ανθρωπιστική. Πρώτο μας μέλημα να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν και παραμένει πολυσύνθετη και απαιτεί υψηλό επίπεδο συντονισμού, ενώ σημαντικός σύμμαχός μας αποδείχθηκε το 112. Αξιοποιήθηκε σε πολλές περιπτώσεις προκειμένου οι εκκενώσεις οικισμών και οι μετακινήσεις των πολιτών να πραγματοποιούνται με απόλυτη ασφάλεια. Ταυτόχρονα, ήδη δρομολογήθηκαν τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων, την ώρα που η μάχη συνεχίζεται. Απαιτείται απόλυτη εγρήγορση έτσι ώστε η ζημιά που θα γίνει από εδώ και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη».

Αναφορικά με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα περί της  αργίας της Δευτέρας, λόγω καύσωνα και την άποψη κάποιων ότι τελικά και η κυβέρνηση  προχώρησε σε «προτάσεις ελαφρύνσεις» που έμοιαζαν με αυτήν την πρόταση, ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε:

«Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι πολιτεύεται έχοντας σταθερά ψηλά τη σημαία του λαϊκισμού και της γραφικότητας. Έτσι πορεύτηκε σε όλη την πολιτική του διαδρομή και έτσι συνεχίζει. Από την πλευρά της η Κυβέρνηση κινήθηκε με γνώμονα το κοινό καλό, θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της λογοδοτώντας στους πολίτες και δεν θα πρέπει να υποκύπτει σε οποιουδήποτε είδους λαϊκισμό. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, και η Νέα Δημοκρατία κάποιες φορές κατά το παρελθόν υπέκυψε στις σειρήνες του λαϊκισμού και έχασε. Διότι οι αυθεντικοί λαϊκιστές, που εκφράζονται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πάντα καλύτεροι και πιο πειστικοί από τους ‘’ιμιτασιόν’’».

Ο κ. Λαζαρίδης κλήθηκε να βαθμολογήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τα δύο χρόνια του στην αντιπολίτευση:

«Σαφώς, κάτω από τη βάση. Ο κ. Τσίπρας και οι… σύντροφοί του κρίνονται μετεξεταστέοι. Δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις, που θέλουν για πρώτη φορά στα χρονικά κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει μείωση των ποσοστών του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Και αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε παράλογο. Λαϊκισμός, στείρα άρνηση, ανέξοδες υποσχέσεις, μιζέρια, κινδυνολογία, καμία σοβαρή πρόταση. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Έφτασε στο σημείο βουλευτής τους, με ανάρτηση στο Twitter (την οποία μετά από λίγο έσβησε), να πανηγυρίζει που κάηκε η Βαρυμπόμπη! Και η ντροπή … ντράπηκε», τόνισε.