Μακάριος Λαζαρίδης: 2+1 λύσεις για τα δάνεια των παλιννοστούντων ομογενών

Το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε στην επιστολή που απέστειλε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ που ενημερώνει για τις 3 λύσεις που προκρίνονται για το θέμα

Μετά την επιστολή που είχε αποστείλει προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με την οποία ζητούσε να μην αδικηθούν οι παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια, με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην αποπληρωμή τους, ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης ενημερώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου ότι προκρίνονται οι εξής τρεις λύσεις για το θέμα:

  1. Ο διαχωρισμός των συγκεκριμένων δανείων από τα υπόλοιπα κόκκινα δάνεια και η κατά προτεραιότητα αντιμετώπισή τους.
  2. Δόθηκε ήδη εντολή να ανασταλεί κάθε ενέργεια που θα προσβάλλει την κυριότητα των σπιτιών των παλιννοστούντων ομογενών.
  3. Αφού ολοκληρωθεί η αποπληρωμή του κάθε δανείου από τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, ο κάθε ομογενής θα έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει το δάνειό του έως και 120 δόσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι εφικτό, σύμφωνα και με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση, κάποιοι να ενταχθούν και στο καθεστώς των 240 δόσεων.

Ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος είχε δεχθεί σχετικές καταγγελίες πολιτών ποντιακής καταγωγής, οι οποίοι διαμένουν στην Καβάλα, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη διαφαινόμενη εξέλιξη του θέματος και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να το παρακολουθεί στενά, μέχρι την τελική διευθέτησή του.