Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να επιβάλουμε άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αλλά…

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στην επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση της πανδημίας-«Δε θα φτιάξουμε ένα μονοθεματικό σύστημα υγείας Covid» ξεκαθάρισε ο Κ. Μητσοτάκης, θέτοντας τους ανεμβολίαστους προ των ευθυνών τους

Τις συνέπειες της ατομικής επιλογής τους θα υποστούν όσοι επιμένουν να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού προειδοποίησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του επί της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το ποσοστό εμβολιασμού πρέπει να αυξηθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες για να φτάσει η χώρα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα επιστρατεύσει κάθε μέσο για να πείσει όσο περισσότερους πολίτες, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να επιβάλει άλλους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

«Εάν δεν εμβολιαστείτε κινδυνεύετε σοβαρά να καταλήξετε σε μία ΜΕΘ και ενδεχομένως να χάσετε τη ζωή σας. Από εκεί και πέρα, δεν έχω τη δυνατότητα να υποχρεώσω τους Έλληνες πολίτες να εμβολιαστούν. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με τις συνέπειες της ατομικής του επιλογής», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Υποστήριξε ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης ταυτόχρονα επιβραβεύουν τους 6,5 εκ. πολίτες που έκαναν την ορθή επιλογή να εμβολιαστούν και προστατεύουν τους ανεμβολίαστους, αλλά ταυτόχρονα θέτει όλους προ των ευθυνών τους.

«Σε καμία περίπτωση δε θα μετατρέψουμε το σύστημα υγείας σε μονοθεματικό σύστημα υγείας Covid όπως κάναμε και έκαναν και όλες οι χώρες το δραματικό 2020. Γιατί τα ίδια δικαιώματα έχει και ο καρκινοπαθής και ο ασθενής που χρειάζεται ΜΕΘ και ο νέος που θα εμπλακεί σε ένα τροχαίο» ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός. Υποστήριξε πάντως ότι η Κυβέρνηση διπλασίασε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τις ΜΕΘ, αλλά ανέφερε ότι το ΕΣΥ έχει όρια.

Έθεσε, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ το ερώτημα εάν τελικά υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει lockdown ή να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων.

«Πιστεύετε ότι το πλαίσιο αυτό είναι χαλαρό και άρα εισηγείσθε lockdown; Αν πιστεύετε ότι αυτό το πλαίσιο είναι αυστηρό, πιστεύετε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας έλεγχος όταν μπαίνει κανείς σε ένα εστιατόριο; Ή προς τη μία πλευρά θα μπατάρετε ή προς την άλλη», είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η μάσκα εξακολουθεί να είναι απαραίτητη. Ποτέ δεν είπαμε εμείς “βγάλτε τις μάσκες”», δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

*Πηγή: news247.gr