Μακάριος Λαζαρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει στα θολά νερά του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Τηλεοπτικές δηλώσεις του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας με φόντο τις νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο μέτωπο της πανδημίας

Στις επόμενες κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει η Κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σημαντική αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

«Πρόκειται για μία κατάσταση που παρατηρείται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε και σχετίζεται εν πολλοίς με την άρνηση της μειοψηφίας έστω των πολιτών να εμβολιαστούν.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «το πρώτο που θα κάνει η Κυβέρνηση από εδώ και πέρα είναι να επιχειρήσει ακόμα περισσότερο να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που δυσκολεύεται, δεν θέλει, φοβάται. Πρέπει αυτοί οι συμπολίτες μας να καταλάβουν πως το γεγονός ότι το προσδόκιμο της ζωής μας έχει αυξηθεί, οφείλεται εν πολλοίς διαχρονικά και στα εμβόλια. Μπορεί, λόγου χάρη, και οι γενιές στις οποίες βρέθηκαν  τα εμβόλια για την πολιομυελίτιδα ή τον τύφο να είχαν τότε τις ίδιες ανησυχίες, αλλά εκ του αποτελέσματος διαπιστώνουμε ότι οι ασθένειες αυτές έχουν εξαφανιστεί».

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε τη βούληση της Κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και υπενθύμισε ότι οι κλίνες στις Μ.Ε.Θ. από 557 κλίνες πριν από δύο χρόνια σήμερα είναι 1.100, ότι προσελήφθησαν 1.700 γιατροί και ότι εγκρίθηκαν 17.500 θέσεις για επικουρικό προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό.

Επιπρόσθετα, εστίασε στην προσαρμογή του υφιστάμενου πλαισίου για την προστασία πρωτίστως των ανεμβολίαστων.

Ερωτηθείς για τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο θέμα της πανδημίας, απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει στα θολά νερά του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Χαρακτηριστικά δείτε τι έλεγε ο κ. Πολάκης και τι λέει ακόμα και σήμερα», τόνισε, ενώ σχετικά με την πρόταση του κ. Τσίπρα για τη σύσταση Επιτροπής κοινής αποδοχής, είπε: «Μα, τον Μάρτιο του 2020, ο κ. Ξανθός, ο πρώην υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε ότι η σημερινή Επιτροπή είναι η καλύτερη δυνατή και ότι “και εμείς αν ήμασταν στην Κυβέρνηση, τον Τσιόδρα θα είχαμε επικεφαλής”. Άρα αντιλαμβάνεστε το λαϊκισμό του πρώην πρωθυπουργού».