Μακάριος Λαζαρίδης: Η σωτηρία κάθε ανθρώπινης ζωής είναι καθήκον μας, είναι ηθικό και πολιτικό μας χρέος

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των πολιτών άνω των 60 ετών

«Η απόφαση του Πρωθυπουργού αναμφίβολα δεν ήταν καθόλου εύκολη. Αντίθετα, ήταν εξαιρετικά δύσκολη – ακόμα και με πολιτικό κόστος – αλλά απόλυτα αναγκαία». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» και το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, σχολιάζοντας την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών.

«Όταν είναι πλέον σαφές ότι κυρίως αυτοί οι πολίτες αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την υγεία τους και πολλές φορές δυστυχώς και για τη ζωή τους, και με δεδομένο ότι το ποσοστό των εμβολιασμών αυτών δεν είναι το επιθυμητό, η εξέλιξη αυτή ήταν μονόδρομος», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης και παρέθεσε τα «αμείλικτα στατιστικά στοιχεία» που οδήγησαν την Κυβέρνηση στη συγκεκριμένη απόφαση:

  • 9 στους 10 ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους είναι άνω των 60 ετών
  • 7 στους 10 διασωληνωμένους είναι της ίδιας ηλικιακής ομάδας και μάλιστα 8 στους 10 από τους διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι.

«Στο δίλημμα ανθρώπινη ζωή ή αδράνεια και παθητική παρακολούθηση των εξελίξεων, επιλέγουμε ως Κυβέρνηση το πρώτο και το έχουμε αποδείξει επανειλημμένα αυτό. Η σωτηρία κάθε ανθρώπινης ζωής είναι καθήκον μας, είναι ηθικό και πολιτικό μας χρέος και ας μας κατηγορούν κάποιοι. Στο τέλος της πανδημίας, όταν θα γίνει ο τελικός λογαριασμός, όλοι θα κριθούμε, η Κυβέρνηση, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, το σύνολο του πολιτικού κόσμου και βεβαίως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

Υπογράμμισε δε την δυναμική εξέλιξη αυτής της παγκόσμιας υγειονομικής – και κατ’ επέκταση οικονομικής – κρίση, που «αναγκάζει τις Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να  ανοίγουν, να κλείνουν, να τροποποιούν, να παίρνουν αποφάσεις που ίσως μια εβδομάδα πριν να έλεγαν ότι δεν θα τις πάρουν. Σε αυτή τη δυναμική που έχει αναπτύξει η πανδημία, δεν μένουμε αδρανείς. Εμείς, από την πλευρά μας, θα είμαστε ήσυχοι ότι πράξαμε το σωστό και ότι σώσαμε ζωές. Είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση αυτή σημαίνει προστασία και όχι τιμωρία. Θα κάνουμε το “ταμείο” και μετά την πανδημία και θα δούμε τι θα αποφασίσουν οι πολίτες όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών, το 2023. Αλλά αυτό που προέχει σήμερα είναι να μπορέσουμε να σώσουμε έστω και μία ζωή», είπε.

Αναφορικά με τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Λαζαρίδης κατήγγειλε ότι «σε κανένα σημείο της πανδημίας “δεν έβαλε πλάτη” στους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι θα έπρεπε να δώσουμε οικονομικά κίνητρα σε όσους κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση του εμβολίου. Στα τέλη Ιουλίου, όταν είχε αναγγελθεί το freedom pass ως κίνητρο για τον εμβολιασμό των νέων, μας είχε πει ότι πάμε να τους εξαγοράσουμε. Παράλληλα, μας μιλά για “προαιρετική υποχρεωτικότητα”, ενώ και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του, όπως ο κ. Γεροτζιάφας από την ομάδα σοφών που ανακοινώθηκε πριν από λίγες μέρες, τονίζουν την ανάγκη υποχρεωτικότητας και καθολικού εμβολιασμού. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους».