Μακάριος Λαζαρίδης: Ο κ. Τσίπρας τορπιλίζει την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά

Την απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα «να φέρουν στα δικά τους περιορισμένα μέτρα, με ψέματα, καθώς και με τρόπο χυδαίο και ευτελή», την επιστημονική μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα, κατήγγειλε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, «η μελέτη λέει ότι όταν έχουμε λιγότερη πίεση στο ΕΣΥ, έχουμε προφανώς μεγαλύτερες πιθανότητες να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Όταν η πίεση είναι πάρα πολύ μεγάλη, όπως συμβαίνει σήμερα, παρατηρείται το αντίστροφο. Γι’ αυτό και η Kυβέρνηση έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας, γιατί αυτό είναι το βασικό όπλο που έχουμε για να μην καταλήγουν οι άνθρωποι στα νοσοκομεία και ακολούθως στις ΜΕΘ».

Ο κ. Λαζαρίδης επικαλείται μία ακόμη αναφορά της μελέτης: Ότι στα περιφερειακά νοσοκομεία υπάρχει μεγαλύτερη θνητότητα. «Μα», σχολίασε, «ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που πάντα μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, και την 1η Ιουνίου και στις 4 Ιουλίου, σε δημόσιες παρεμβάσεις του, έκανε αναφορά σε ένα ΕΣΥ δύο ταχυτήτων ως προς τη θνητότητα. Και μάλιστα είπε τότε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε αμέσως μετά το πέρας της πανδημίας, στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης του ΕΣΥ, το οποίο είναι γηρασμένο και μη ελκυστικό».

Ο κ. Τσίπρας, συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης, «δεν μας λέει ότι εν μέσω της πανδημίας κανένα σύστημα δεν μπορεί να θεραπεύσει χρόνια προβλήματα όταν βρίσκεται υπό πίεση μιας τόσο μεγάλης κρίσης. Δεν μας λέει ότι παραλάβαμε 577 Μ.Ε.Θ. και σήμερα έχουμε περίπου 1.300, δεν μας λέει ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 90 άνθρωποι καθημερινά σε αναμονή που περίμεναν ΜΕΘ».

Σχετικά με το σημείο της μελέτης, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει 87% αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, υπογράμμισε δύο «αστερίσκους», που σκόπιμα αποκρύπτει ο κ. Τσίπρας: Ο πρώτος ότι αυτό αφορούσε λίγους, μόνο το 5% των διασωληνωμένων καθώς οι υπόλοιποι ήταν εντός Μ.Ε.Θ. και ο δεύτερος, όπως επί λέξει αναφέρει η μελέτη, «ίσως αφορά διαλογή των πιο βαριά πασχόντων ασθενών, άρα μη αιτιακή σχέση, άρα πρέπει να ερμηνευθεί με προσοχή». Κάτι, που σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, «δεν έκανε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συνεχίζει να σπεκουλάρει πάνω στις απώλειες ανθρωπίνων ζωών και να ψαρεύει στα θολά νερά του αντιεμβολιαστικού κινήματος», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης και υπενθύμισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας μέχρι στιγμής, μεταξύ άλλων, έχουν καταψηφίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60, τις αυστηρές ποινές στους αντιεμβολιαστές γονείς οι οποίοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, τα αυστηρά πρόστιμα για τα πλαστά πιστοποιητικά και την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Αυτός είναι ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έχει τορπιλίσει την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της  πανδημίας. Δυστυχώς για την Κυβέρνηση και πρωτίστως για την πατρίδα μας, έχουμε μια άθλια Aξιωματική Aντιπολίτευση».