Μακάριος Λαζαρίδης: Στο τέλος της πανδημίας, νικητής θα είναι αυτός που έχει δώσει τη μάχη

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

«Όταν τελειώσει αυτή η πανδημία νικητής θα θεωρείται αυτός που έχει δώσει τη μάχη, έστω και με λάθη. Όχι αυτός -και εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ- που δεν κάνει τίποτα, που αμφισβητεί κάθε βήμα, βάζοντας συχνά και τρικλοποδιές». Αυτό τόνισε ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Για τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα, ο κ. Λαζαρίδης σχολίασε ότι επισημαίνει διαχρονικά προβλήματα του ΕΣΥ, για παράδειγμα, ως προς τις διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα κεντρικά νοσοκομεία και σε αυτά της περιφέρειας. Άλλωστε, ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «το έχει επισημάνει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από τον Μάρτιο του 2020, ότι πραγματικά υπάρχουν διαφορές στις δύο αυτές κατηγορίες νοσηλευτικών ιδρυμάτων και οφείλουμε όλοι μας την επόμενη μέρα από την πανδημία να αναδιαμορφώσουμε περαιτέρω το γηρασμένο και όχι ελκυστικό  Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Από την άλλη, υπενθύμισε την σημαντική ενίσχυση του ΕΣΥ από την Κυβέρνηση κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με τον υπερδιπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ, από 577 τον Ιούλιο του 2019 σε περίπου 1.300 αυτή τη στιγμή και την πρόσληψη περισσοτέρων από 12.000 υγειονομικών.

Σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένο, καθώς ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να διαγράψει τον κ. Κουρουμπλή».

Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό στο πολιτικό σύστημα της χώρας να υπάρχει μια σοβαρή κεντροδεξιά παράταξη -υπάρχει αυτή τη στιγμή, η Νέα Δημοκρατία- και μια σοβαρή κεντροαριστερή παράταξη. Το ρόλο αυτό επιχείρησε να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι φανερό ότι απέτυχε και το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποτελέσει την εναλλακτική λύση στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Φαίνεται δημοσκοπικά -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν έχει καμία προοπτική να είναι πρώτο κόμμα και θα δώσει τη μάχη του να είναι δεύτερο. Ανεξαρτήτως τούτων, ζητούμενο για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών και φυσικά στις επόμενες εκλογές να είναι και πάλι αυτοδύναμη».