ΚΙΝΑΛ Καβάλας: Να δούμε τις ενέργειες των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής μετά την απόφαση της Eurobank να κλείσει το υποκατάστημα της που λειτουργεί στην οδό Ερυθρού Σταυρού

Tα πολλά προβλήματα που δημιουργεί στην τοπική κοινωνία της Καβάλας η απόφαση της Eurobank να κλείσει το ένα από τα δύο υποκαταστήματα της που λειτουργούν στην πόλη, επισημαίνει με ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ήδη από το περασμένο καλοκαίρι σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη βουλή και με αφορμή τη δυσάρεστη εξέλιξη καλούνται οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν δράση.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Καβάλας αναφέρει σχετικά:

«Η Eurobank έκλεισε στην Καβάλα το ένα από τα δύο καταστήματά της.

Το κακό που άρχισε το 2020 συνεχίζεται και το 2022.

Προκαλεί δισεπίλυτα προβλήματα στο σχέδιο ζωής των εργαζομένων και εντείνει την απομόνωση των φτωχών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από χρηματοδοτικά μέσα.

Ανεβάζει τον αριθμό εξυπηρετουμένων πελατών σε σημείο να εξυπηρετούνται διπλάσιοι ανά υπάλληλο, σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό ΜΟ, ενώ θα έπρεπε να ισχύει το αντίστροφο.

Η μείωση καταστημάτων και υπαλλήλων βρίσκεται σε αντίθεση με ένα αποκεντρωμένο σωστό προγραμματισμό Περιφερειακής Ανάπτυξης, την  δεδομένη στιγμή που απαιτείται η υποβοήθηση της παραγωγικής, εμπορικής, τουριστικής και εξαγωγικής δραστηριότητας  λόγω της αναμενόμενης  εισροής σημαντικών επενδυτικών πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Δεδομένου ότι το Καλοκαίρι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, χωρίς να αλλάξει η ρότα των Διοικήσεων των Τραπεζών, είναι καιρός, με αφορμή το συγκεκριμένο  γεγονός, να δούμε με τις ενέργειες των τοπικά εκλεγμένων βουλευτών την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και  του ΣΥΡΙΖΑ».