Μακάριος Λαζαρίδης: Η διαχείριση της κακοκαιρίας επιβάλλει τον επαναπροσδιορισμό των σχεδιασμών μας

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

«Την περασμένη Δευτέρα ζήσαμε μία πρωτόγνωρη καιρική θεομηνία. Τα φαινόμενα ήταν πρωτοφανούς έντασης και, όπως αποδείχθηκε, από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού υπήρξαν αστοχίες και παραλείψεις». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Το κυρίαρχο πρόβλημα, όπως είπε, «παρουσιάστηκε στην Αττική Οδό και εκεί οι ευθύνες της παραχωρησιούχου εταιρείας είναι τεράστιες και θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν. Από εκεί και πέρα – και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας – εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι η διαχείριση της κατάστασης ήταν ελλιπής, όπως αναγνώρισε με θάρρος και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ζητώντας συγγνώμη στους πολίτες για την ταλαιπωρία».

Ο κ. Λαζαρίδης μίλησε για «εμφανές έλλειμμα συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, του κράτους, της Αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας και των Δήμων». Κάτι που, όπως υπογράμμισε, «επιβάλλει να επαναπροσδιορίσουμε οριστικά και αμετάκλητα τους σχεδιασμούς μας και, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υπάρξουν άμεσα αλλαγές προς την κατεύθυνση αυτή».

Αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, εστίασε στην «μεγάλη εικόνα», η οποία «δείχνει ότι αυτή η Κυβέρνηση, έστω και με τις όποιες αστοχίες, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, ενώ καταλυτική είναι η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στη μεταξύ τους σύγκριση. Και με αυτή τη σύγκριση θα οδηγηθούμε και στις κάλπες το 2023. Ο πολίτες πια γνωρίζουν».