ΚΚΕ Καβάλας: Χαιρετίζουμε τη μαζική και οργανωμένη κινητοποίηση των αγροτών

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του κόμματος για την πορεία διαμαρτυρίας των αγροτών

Την αμέριστη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των αγροτών εκφράζει η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ, με αφορμή τη διαμαρτυρία των αγροτών στην πόλη της Καβάλας το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου 2022 [διαβάστε εδώ].

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ χαιρετίζει τη μαζική, οργανωμένη κινητοποίηση των αγροτών σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και στο τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ.

Οι αγρότες του νομού, μέσα από μαζικές διαδικασίες στη βάση τους και με το συντονισμό τους, συναποφάσισαν και ανέδειξαν τα δίκαια αιτήματά τους. Το ΚΚΕ τα στηρίζει και θα τα στηρίξει μέσα και έξω από τη Βουλή, με όλες του τις δυνάμεις. Πρόκειται για διεκδικήσεις ζωτικές, προκειμένου να μπορέσουν να μείνουν και να παράγουν στον τόπο τους.

Όπως οι ίδιοι διατράνωσαν αποφασιστικά: «Δε θα γίνουμε κολίγοι στον τόπο μας!».

Απέναντί τους έχουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, που έχουν ακολουθήσει διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ.

Αυτές οι πολιτικές:

  • μειώνουν το εισόδημά τους
  • αυξάνουν το κόστος παραγωγής
  • δίνουν αποζημιώσεις-κοροϊδία
  • ευθύνονται για τις μεγάλες ελλείψεις στην ύπαιθρο σε υποδομές και σε προσωπικό, όπως στα Κέντρα Υγείας

Το μήνυμα των αγωνιζόμενων αγροτών για συνέχεια, κλιμάκωση και παραπέρα συντονισμό του αγώνα τους, χαράζει τον μόνο ελπιδοφόρο δρόμο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για την επιβίωσή τους.

Σ’ αυτόν τον αγώνα αξίζει να εκδηλωθεί πλατιά εργατική-λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση.