ΚΙΝΑΛ Καβάλας για Αναπτυξιακό Νόμο: Δημιουργεί Περιφερειακές Ενότητες 2 ή και 3 ταχυτήτων

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής με αιχμές προς την Κυβέρνηση και τους κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας

Για ένα Νόμο που δημιουργεί Περιφερειακές Ενότητες δύο ή και τριών ταχυτήτων και καλλιεργεί έναν ανθυγιεινό ανταγωνισμό μεταξύ της ίδιας Περιφέρειας αλλά όχι προς όφελος των πολιτών, κάνει λόγο η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Καβάλας, αναφορικά με τον Αναπτυξιακό Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Με ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ Καβάλας κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι, για ακόμα μια φορά, εξυπηρετεί και δε νομοθετεί και θέτει μια σειρά από ερωτήματα στους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Καβάλας

«Πρόκειται περί ενός ακόμα κατορθώματος της σημερινής Κυβέρνησης, η οποία δεν νομοθετεί αλλά εξυπηρετεί»

«Κάθε νομοθετική ρύθμιση που παρέχει κίνητρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία είναι σε θετική κατεύθυνση, αρκεί να μην γεννά ανισότητες και διαφορετική μεταχείριση.

Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος δημιουργεί Περιφερειακές Ενότητες δύο ή και τριών ταχυτήτων και καλλιεργεί έναν ανθυγιεινό ανταγωνισμό μεταξύ της ίδιας Περιφέρειας αλλά όχι προς όφελος των πολιτών.

Ήδη, κάθε Περιφερειακή Ενότητα, πλην ίσως της ΠΕ Έβρου νιώθει αδικημένη από μια ρύθμιση που αυξάνει το ποσοστό επιχορήγησης σε σχέση με την προηγούμενη.

Πρόκειται περί ενός ακόμα κατορθώματος της σημερινής Κυβέρνησης, η οποία δεν νομοθετεί αλλά εξυπηρετεί.

Σε τοπικό επίπεδο, τα ερωτήματα  που γεννώνται για τις ευθύνες των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είναι πολλά.

  • Ποια ήταν τα αιτήματα των Βουλευτών της ΠΕ Καβάλας κατά τη διαδικασία διαβούλευσης του νέου Αναπτυξιακού Νομού;
  • Έγινε κάποιο από αυτά δεκτά;
  • Έλαβαν υπ’ όψιν τους τα αιτήματα και τις προτάσεις των αρμόδιων φορέων, όπως των εκπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος;
  • Έχει η ΠΕ Καβάλας τα ίδια προνόμια με τους τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης;

Δυστυχώς, οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι τοπικοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στους πολίτες της ΠΕ Καβάλας είναι για ακόμη μια φορά ελλιπείς.

Ευτυχώς, οι εκλογές πλησιάζουν».