Μακάριος Λαζαρίδης: Να κηρυχτεί η περιοχή του Νέστου σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας

Ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ Καβάλας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μετά την επίσκεψη του στη ρήξη του δεξιού αναχώματος στην κοίτη του ποταμού Νέστου

Αυτοψία στη ρήξη του δεξιού αναχώματος στην κοίτη του ποταμού Νέστου έκανε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, επισκεπτόμενος το σημείο, μαζί με τους προέδρους των ΤΟΕΒ Χρυσοχωρίου και Χρυσούπολης Γ. Δαλακούρα και Θ. Καβάζη αντίστοιχα, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Γ. Καλτάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, η παρουσία του εκεί ήρθε σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη.

«Ενημερώθηκα εκτενώς από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για τους κινδύνους που κρύβονται για τους αγρότες και τους κατοίκους του Δήμου Νέστου από την πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή εκροής του ποταμού», σημείωσε και εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση του Δημάρχου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να κηρυχτεί από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστο Μέτιο η περιοχή του Νέστου σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26, του Νόμου 4662/2020».