Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας: Σύσκεψη για την οργάνωση της δράσης ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία

Κάλεσμα προς όλους τους φορείς, σωματεία και συλλόγους της πόλης για συμμετοχή στη δράση που θα γίνει στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης»

Σύσκεψη σωματείων, συλλόγων και φορέων της πόλης για κλιμάκωση της δράσης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας. Το κάλεσμα είναι για την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» στο διοικητήριο της Καβάλας.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης αναφέρει:

«Μαίνεται η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση με την καταδικαστέα και απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που στην ουσία αφορά σε πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία, σε βάρος του ουκρανικού, του ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, που στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και του πολέμου.

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, που θέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.

Αγωνιζόμαστε και Απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας!

  • Καμία εμπλοκή με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.
  • Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Δεν θα πληρώσουμε με φτώχια, ακρίβεια, παγωμένα σπίτια και σχολεία, τα Ραφάλ και τις Φρεγάτες για τον πόλεμο των ληστών!

  • Να καταργηθούν οι φόροι και τα χαράτσια στην ενέργεια και στα καύσιμα, μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αέριου κατά 50%. Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς».