Μακάριος Λαζαρίδης: Αναγνωρίζουμε την προσφορά της γυναίκας, ως μητέρας, συζύγου και εργαζόμενης

Η δήλωση του βουλευτή Καβάλας της ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Βουλευτής ΠΕ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έκανε την εξής δήλωση:

«Η σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους πως η ισότητα των δύο φύλων αποτελεί θεμελιώδες – συνταγματικά κατοχυρωμένο – ανθρώπινο δικαίωμα.

Συμβολίζει τις θυσίες και τη δικαίωση πολυετών αγώνων για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής.

Παρά τα βήματα που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες για μια κοινωνία πλήρους και ουσιαστικής ισότητας και ισονομίας, εξακολουθούν “ανοιχτά” θέματα που σχετίζονται έντονα με την συνολική υπόσταση της γυναίκας.

Φαινόμενα βίας, σεξουαλικής – και όχι μόνο – παρενόχλησης, καθώς και εργασιακής ανισότητας σε βάρος των γυναικών δυστυχώς, ακόμα και σήμερα, αποτελούν μέρος της θλιβερής πραγματικότητας της κοινωνίας μας.

Χρέος όλων μας είναι να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις,  στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια, σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο, να αλλάξουμε οριστικά αυτήν την εικόνα.

Θα είναι το λιγότερο που θα πρέπει να πράξουμε, αναγνωρίζοντας την προσφορά της γυναίκας, μέσα από τον πολλαπλό ρόλο της, ως μητέρας, συζύγου και εργαζόμενης.

Την τιμούμε και την ευχαριστούμε».