Και το βρετανικό Hartland Point στην Αλεξανδρούπολη. Μεταφέρει στρατιωτικό υλικό [βίντεο]

Σε «Σούδα του Βορρά» μετατρέπεται η πρωτεύουσα του Έβρου-Το βρετανικό μεταγωγικό πλοίο μεταφέρει αμυντικό εξοπλισμό με προορισμό τη Βουλγαρία

Συνεχίζεται η ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, με την Αλεξανδρούπολη να διαδραματίζει κομβικό ρόλο. Έτσι, πριν τον κατάπλου του αμερικανικού οχηματαγωγού πλοίου Liberty Passion το οποίο θα καταπλεύσει από 19 έως 21 Μαρτίου 2022 στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης ATLANTIC RESOLVE 2022 [διαβάστε εδώ] κατέπλευσε το πρωί της Πέμπτης 17 Μαρτίου 2022 το βρετανικό μεταγωγικό πλοίο Hartland Point το οποίο μεταφέρει αμυντικό εξοπλισμό με προορισμό τη Βουλγαρία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του OPEN.

Παράλληλα, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης θα φτάσουν με ειδικές πτήσεις τσάρτερ και πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι θα υποστηρίξουν όλη αυτήν την επιχείρηση.

Άλλωστε ο αναβαθμισμένος ρόλος της Αλεξανδρούπολης και δη του λιμανιού της ως απόρροια της ενίσχυσης της Στρατηγικής Σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ συνοψίζεται και στον διάλογο που είχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με τον τέως, πλέον, Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάϊατ, λέγοντας ότι «η Αλεξανδρούπολη θα μετατραπεί σε Σούδα του Βορρά».

*Κεντρική φωτογραφία από Mosh70 στο flickr