Απόστολος Χρόνης για εμβληματικό έργο ΔΕΥΑΚ: Ξιδάκι, κ. Ιωσηφίδου! Αυτό είναι έργο Μουριάδη, είτε σας αρέσει είτε όχι!

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας απαντά στα περί «μικροψυχίας του Δημάρχου» και «έλλειψης έργου» που δήλωσε η δημοτική σύμβουλος της Αντιπολίτευσης

Το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2022 παρουσιάστηκε από το Δημαρχείο της Καβάλας το «εμβληματικό έργο» ύψους 18 εκ. ευρώ που πρόκειται να υλοποιήσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης [ΔΕΥΑ] Καβάλας με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο ανακοίνωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης, μαζί με τον Καβαλιώτη υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος, όπως τονίστηκε, συνέβαλε καθοριστικά στην ένταξή του στο εν λόγω πρόγραμμα του ΥΠΕΣ [διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ πατώντας εδώ].

Την επόμενη κιόλας μέρα, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» Αναστασία Ιωσηφίδου, με αφορμή την κοινή συνέντευξη Δημάρχου-προέδρου ΔΕΥΑΚ-υπουργού Εθνικής Άμυνας, έσπευσε να δηλώσει ότι το εν λόγω έργο ξεκίνησε επί θητείας της Δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα και επί προεδρίας στη ΔΕΥΑΚ Χαράλαμπου Κουφατζή, προσάπτοντας στον κ. Μουριάδη «μικροψυχία» και «έλλειψη έργου» και κατηγορώντας τον ευθέως ότι «προσέβαλε τόσο τον θεσμό του Δημάρχου όσο και τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας» [διαβάστε την πλήρη δήλωση της κ. Ιωσηφίδου πατώντας εδώ].

Απόστολος Χρόνης: Το έργο αυτό είναι έργο Μουριάδη, είτε αρέσει είτε όχι…

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2022 στο ALPHA Radio 88.6, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης σήκωσε το «γάντι» και απάντησε ευθαρσώς στην Αναστασία Ιωσηφίδου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξιδάκι…»!

«Λέει ανακρίβειες και εκτίθεται! Ο κ Παναγιωτόπουλος στη συνέντευξή του είπε πως είναι χαρά του να συνεργάζεται με τον Δήμο Καβάλας και με τον Δήμαρχο. Αυτή είναι η πρώτη απάντηση προς την κ Ιωσηφίδου. Ο Θόδωρος Μουριάδης είναι από τους καλύτερους δημάρχους που έχουν περάσει από την πόλη και αυτό το λένε οι πολίτες. Το μόνο για το οποίο δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις είναι για μικροψυχία», δήλωσε ο κ. Χρόνης.

«Το έργο αυτό είναι καθαρά έργο της διοίκησης Μουριάδη και αυτό ενόχλησε την κ Ιωσηφίδου. Όπως είπα χαρακτηριστικά: “κ. Ιωσηφίδου, ξiδάκι”! Το έργο που είχε καταθέσει ο κ Κουφατζής, ήταν της τάξης των 11 εκατομμυρίων, ενώ το δικό μας 14.580 εκ ευρώ. Αν ακολουθούσαμε αυτό που είχε καταθέσει ο κ. Κουφατζής, δεν θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε τις δεξαμενές μας, των οποίων το κόστος φτάνει τις 400 χιλιάδες ευρώ. Η διοίκηση Μουριάδη είπε πως αυτά τα χρήματα θα τα πάρουμε από το πρόγραμμα και όχι από τους δημότες μας. Αν συνεχίζαμε αυτό που ειχε κάνει ο κ Κουφατζής, δεν θα μπορούσαν να συνδεθούν πολλά σπίτια απ’ όπου περνάει αυτήn τη στιγμή νέο δίκτυο απ’ έξω και δεν έχουν συνδεθεί. Αυτό το έργο είναι της διοίκησης Μουριάδη. Θα συνδεθούν όλα τα σπίτια της Καβάλας γι’ αυτό και θα μπορέσουν να ακυρωθούν όλα τα παλιά δίκτυα. Αυτό είναι και… σ’ όποιον αρέσει»!

Περί «μικροψυχίας» ο λόγος…

«Μικροψυχία είναι για μένα, όταν παίρνει ένα τόσο μεγάλο έργο η πόλη που θα ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, κάποιοι άνθρωποι να μη χαίρονται και να μη λένε ένα “μπράβο”. Εμείς θα το γιορτάζουμε το έργο αυτό, ως έργο της διοίκησης Μουριάδη, είτε αρέσει είτε όχι», τόνισε στις ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Απόστολος Χρόνης.